Svar på era frågor.

 


 

Tänkte jag skulle samla lite frågor och svar i detta inlägg. Helt enkelt svar på frågor som jag fått i kommentarsfältet det senaste och som jag tänker att det nog är enklast om jag sammanställer i ett inlägg. Here we go!

 

Vad/vem inspirerar dig? Har du någon förebild?
Jag har mängder av förebilder. Det kan handla om en människa jag möter på stan som hela tiden ser glad ut, eller personen på gymmet som tar nytt personbästa i marklyft, eller Isabella Löwengrip som är en otrolig duktig entreprenör eller mina föräldrar – som alltid gett villkorslös kärlek och en stark tro till mig och min syster att vi kan bli och göra exakt det vi vill. Jag inspireras oerhört mycket av andra människor och försöker anamma många positiva saker i mitt liv. Så himla spännande och nyttigt att veta att man själv har makten över att bestämma vem man är.

Tycker att du har ett väldigt sunt tänk när det gäller träningen, har du något mål för träningen? Planerar du gympassen i förväg eller kör du det du känner för den dagen?
Tack, vad glad jag blir! Fick faktiskt en fråga för inte så länge sedan om jag tränar på grund av att jag äter så mycket (haha?). Och svaret var självklart NEJ. Jag älskar träning och jag älskar mat och utför båda delarna med lika stor passion. Både mat och träning tillför enormt mycket glädje i mitt liv. Jag har nog aldrig haft något mål med min träning – det (till skillnad mot för många andra) inspirerar mig inte. Jag tränar för att jag tycker om det och jag vill hålla min kropp frisk och stark. Och så älskar jag endorfin-kicken man får efter ett träningspass. Jag planerar nästan aldrig mina träningspass utan kör mycket det jag känner för dagen.

Receptet på lussebullarna du bakade i din senaste VLOG, kan du dela med dig?
Självklart! Receptet hittade jag här (LÄNK) och om jag ska lägga till några tips när det kommer till bullbak/lussebullar så är det följande: 1. Använd aldrig smält smör utan klicka istället i rumsvarmt smör i degen. Det blir mycket saftigare! 2. När degen ska jäsa, se till att bunken står på en varm plats i hemmet och täck över den noga, gärna med plastfolie eller lock. 3. Om du har möjlighet, låt degen jäsa i 90 minuter istället för 60 under första jäsningen, det skapar fler glutentrådar och fluffigare bullar. 4. När du bakar ut degen, låt den gärna vara mer åt det kladdiga hållet. Många gör misstaget här och blandar i för mycket mjöl vilket resulterar i torra bullar. Jag har också hört någonstans att saffran ”absorberar mer vätska” och därför är det extra viktigt med en kladdig deg vid lussebullsbak. 5. Låt dem inte vara inne för länge i ugnen, de ska bli precis gyllene!

Spenderar du mycket tid med mobilen? Tycker själv att det är svårt att låta bli att kolla ofta på Instagram, Facebook osv.
Periodvis: Ja. Instagram är liksom min last vissa stunder och jag kan riktigt fastna i ”utforska-verktyget” på Instagram. Men jag ser det inte enbart som negativt – jag hämtar mycket inspiration från Instagram och blir ofta peppad av det jag ser. Men perioder kan jag känna att det blir för mycket och jag skulle inte ha några problem med ett par mobilfria kvällar i veckan. Dock skulle jag ha svårt för att låta bli att fotografera. Det gör jag varje dag!

I was wondering how tall you are?
Jag är 168cm lång.

Har du några morgon- eller kvällsrutiner?
Både jag och nej. Inga bestämda rutiner men på något sätt tycks vardagarna bli ganska lika. Nu i december har jag en mysig morgonrutin där jag kliver upp klockan 06.20 och förbereder allt som ska fixas inför dagen. Kl 07.00 sätter jag mig sedan ned, lyssnar på julmusik och öppnar ett paket i min julkalender. Kl 07.15 är det sedan dags att se på Julkalendern på TV (…fast tycker inte den är så bra i år) och äta frukost. Kl 07.45 sitter jag sedan i bilen på väg till jobbet. En mysig morgonrutin och uppladdning inför den nya dagen. Kommer sakna det under januari.

Samma fråga som ovan: vad är ditt mål med träningen? Själv måste jag ha mål och jag är den som driver mig själv hårdast framåt.
Många människor drivs av mål i sin träning och på riktigt tycker jag det är toppen! Jag önskar ibland att jag vore en person som triggas igång av träning genom att anmäla mig till ett lopp eller ha mätbara mål. Men nja, jag gillar mest att träna för att må bra. Även om jag gärna kör galna pass med kompisar och utmanas, sådant är kul!

I am amazed at how you seem to be able to eat lots of cake and still be super slim, that must be nice. How many times a week do you workout and do you do things like “tabata” (I think they are called) to burn more calories?
Åh, det där är alltid svårt med kroppsideal. Själv har jag många gånger tänkt att ”åh vad häftigt det vore med magrutor” men jag vet att för att nå det kommer jag få göra en stor uppoffring och jag vet att jag kommer vara mer olycklig än lycklig. Så jag försöker att inte vara kroppsfixerad överhuvudtaget (även om det ibland är lättare sagt än gjort). Du skriver att jag är smal och jo, i mångas ögon klassas jag nog som en ”smal/vältränad person”. Men i mina ögon så är jag bara Anna. Som barn så var jag överviktig. Jag vägde, på riktigt, mer när jag var 10 år gammal än vad jag gör idag, 28 år gammal. Men som barn mådde jag aldrig dåligt över att vara överviktig, jag tror snarare (hur sjukt det än låter) att det var positivt för mig. Då fick jag arbeta mycket på mina sociala egenskaper och min personlighet för att bli omtyckt bland kompisarna i skolan snarare än att jag var ”den där snygga tjejen som alla ville hänga med”. En lite tuffare resa kanske men en resa som jag aldrig skulle vilja gjort annorlunda. Och i mina ögon ser jag mig nog fortfarande som den där ”lite större” tjejen och har därför svårt när människor klassar mig som ”smal”. Tycker dock inte ”smal” är något att eftersträva utan det vi ska eftersträva är en frisk, stark kropp som inte riskerar vår hälsa negativt. En sådan kropp har jag idag och jag älskar den för just det.
Jag besöker gymmet kanske 3-4 gånger på en vecka. Och de dagar jag inte tränar försöker jag ta minst en 40 minuter lång promenad. Jag gillar att vara aktiv och med det stillasittande arbete jag har behöver jag motionen för att må bra. Jag varvar min träning genom styrketräning, högintensiva pass och långa promenader. Det blir en härlig blandning av allt och då jag ofta tränar det jag känner för dagen så har jag inte något ”schema” utan det blir vad det blir. Och i dagsläget tycker jag att jag har en livsstil som jag älskar.

 

 

4 kommentarer till “Svar på era frågor.

    1. Åh tack, vad glad jag blir! Just träning och välmående ska vara något naturligt och glädjefyllt och jag hoppas att fler personer ser det så istället för att ha en osund relation till ämnet.
      Stor kram till dig och god jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg