När man spenderar en kväll i simbassängen.

 

 

Idag efter jobbet kände jag inte för det sedvanliga besöket på gymmet. Med en rygg som ständigt krånglar är det ibland lite besvärligt att veta vad jag ska träna för att inte få ondare och idag hade jag riktigt ont i ryggen och kände därför för någon skonsam, mjuk träning. Och jag blev då sugen på att simma. Som “ung” (klassas jag fortfarande som det kanske?) så simtränade och tävlade jag under 7 års tid. Men de senaste åren? Ja, då har det inte blivit så mycket av simträningen (utöver dryga kilometern simträning i DENNA basäng). Kanske har det inte blivit så mycket av den varan först och främst därför att badhuset här i stan tyvärr är ganska äckligt. Jo, jag säger äckligt faktiskt även om det är ett fult ord. Men när badhuset har TÄNKT att rivas och renoveras under 10 års tid men inte blivit av…. ja då kan ni tänka er standarden.

Men ja, jag var likt förbaskat sugen på simträning så efter lite övertalning av Fredrik åkte vi till grannstaden och ägnade några fantastiska minuter åt att simma 1250 meter. Alltså det är SÅ skönt! Skonsam träning som aktiverar hela kroppen och lämnar kvar en känsla av matthet som är beroendeframkallande. Fantastiskt. Och efter 40 minuter i basängen kändes kroppen mjuk, hjärtat aktiverat och magen hungrig (blir aldrig så hungrig som efter just en simtur). Så efter dusch och bastu åkte vi till mataffären och länsade hyllorna på det vi var sugna på innan vi åkte hem och kraschlandade i soffan.

Men simning ja, längtar redan till nästa gång!

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “När man spenderar en kväll i simbassängen.

 1. Hej! Vet inte vilka problem du har med ryggen, men har du provat djupvågsbehandling? Jag har problem med ryggen och det är det ända som hjälpt mig. Har man spänningar och låsningar så behövs musklerna “slås” loss så hela muskeln kan jobba utan spänningar.
  Lycka till! Tack för en bra blogg🙂

  1. Åh, vilket spännande tips! Detta måste jag kolla upp om det finns någonstans i närheten.
   Har problem med “bröstryggen” där musklerna är oerhört stela. Naprapaten har flera gånger sagt att jag har ett “isblock” mellan skulderbladen, haha(?) Så tror allt som kan hjälpa stela muskler är bra 🙂
   Kram och tack för tipset!

 2. Ja gör det, låter som om djupvågsbehandling skulle va perfekt för dig. Jag har provat naprapat och kiropraktor men de får inte loss musklerna. Musklerna ska slås loss, då de har ”bränt” fast i fel läge, spelar ingen roll hur mycket man tränar så stretar musklerna åt ett annat håll och blir mer stela och ömma. När de har lossnat och återgått till rätt läge, jobbar de också rätt. Men man kanske måste underhålla med några månaders mellanrum, men det är det värt bara de håller sig i schack. Hoppas du hitter någon i din närhet. / Linnea

  1. Åh, det låter EXAKT som det ja behöver hjälp med. Visst är det skönt att gå till naprapaten, men jag tror (som du säger) att problemet är mer muskulärt och mina muskler mellan skulderbladen är otroligt stela. Så tack tack tack för tipset! Googlade lite igår och såg att det var en person som utövade djupvågsmassage i min gamla hemstad, ska absolut ringa och boka in ett besök 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *