Middagstips – torsk med ingefära i kokosmjölk.

 

 
I julklapp fick jag en så himla bra kokbok av min farmor och farfar. Det är en kokbok som innehåller enkla och hälsosamma vardagsrätter som inte tar mer än 30 minuter att tillaga. Precis vad man letar efter måndag-fredag! Som ett litet mål har jag tänkt att laga 1 maträtt från denna boken i veckan och därigenom lära mig nya paradrätter och byta ut repertoaren av maträtter som går på repeat här hemma.

Först ut var detta recept; Torsk med ingefära i kokosmjölk. Och alltså, herregud så gott! (så gott att jag glömde fotografera, haha). Kan själv tycka att det kan vara knepigt att tillaga fisk (om man inte vill använda sig av massa smör och grädde) och därför är maträtter innehållandes fisk ibland svåra att få till på en vardag. Men denna? Ja, denna seglar definitivt upp på favorit-listan. Testa göra den du också!

 

Till 4 portioner:
600g torsk (jag använde mig av fryst, tinad fisk)
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 burk kokosmjölk
1 st finhackad röd paprika
150g haricot verts (ca 2 dl)
1 st strimlad rödlök
1/2 dl grovt riven ingefära
1 lime (rivet skal + saft)
1 buljongtärning (grönsak eller fisk)

Börja med att lägga fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda sedan alla övriga ingredienser i en bunke och häll över fisken. Tillaga i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 20-25 minuter. Servera med grönsallad och ris.

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Middagstips – torsk med ingefära i kokosmjölk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *