Vegansk lunch.

 

 

Jag älskar vegetariskt mat och jag tror nästan ingen har undgått den “gröna vågen” som äger rumt just nu i köken. Allt fler väljer att äta vegetariskt eller till och med vegansk kost och på menyerna hos restauranger och caféer så ploppar det upp gröna alternativ hela tiden. Fantastiskt, om ni frågar mig! Även om jag inte är vegan eller vegetarian så äter jag gärna en eller flera måltider i veckan helt gröna. Jag älskar till exempel att använda havre-yoghurt i mina smoothies, att göra tomatbaserade såser eller som ovan: att laga en hel maträtt enbart av grönt. Det är galet gott (och faktiskt inte svårt alls). Idag finns det många alternativ till kött, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter i affärerna och med tusentals gröna recept är det idag inte svårt att trolla ihop en grön måltid. Min kropp mår fantastiskt av att äta vegansk kost och jag vill gärna slå ett slag för det (även om jag har svårt att se mig själv som vegetarian/vegan på heltid).

Hur som helst. Lunchen ovan tar inte mer än 20-30 minuter att göra och resultatet blir en smakexplosion i munnen och som lämnar en bra mättnadskänsla i magen. Recommend!

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Vegansk lunch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *