Motar bort en förkylning och ser fram emot födelsedagen.

I måndags slog någon slags förkylning till. Den kom från ingenstans och började med att jag hade lock för ena örat. Framåt lunchen sedan kändes mina halsmandlar svullna och jag hade en brännande och torr känsla i bröstet (som om jag svalt 1 dl kanel, typ). Jag tog då beslutet att ta med datorn hem och jobba hemifrån i mjukiskläder. Framåt kvällen sedan hade jag nästan tappat rösten totalt och under natten till tisdagen vaknade jag flertalet gånger med sprängande huvudvärk och hosta.

Jag tycker egentligen aldrig att det finns ett bra tillfälle att vara sjuk på, men framför allt inte denna veckan. Av flera anledningar egentligen men först och främst för att jag har födelsedag imorgon. Det är min första födelsedag utan Fredrik och jag liksom vet att jag kommer känna mig ensam, så för att känna mig mindre ensam ska jag åka hem till min tvillingsyster i Skövde och fira födelsedagen tillsammans med henne. Och som ni vet är ju min syster gravid och jag vill verkligen inte smitta henne med någon förkylning så att resa dit tokförkyld skulle inte vara något alternativ. Men bara tanken på att jag inte skulle spendera födelsedagen med henne skapade lite panik i mig.

Så,
det var helt enkelt inte läge för någon förkylning. Så igår gjorde jag allt för att bli frisk. Jag drack typ 5 liter vatten för att “rensa systemet”, jag gick runt i mjukiskläder, jag pressade rå ingefära och drack tills hela halsen kändes som om den skulle brinna upp. Jag gjorde egen juice (recept längre ner) och jag åt apelsiner, kiwi, jordgubbar och annat proppat med C-vitamin för att mota bort förkylningen. Och vet ni? Det fungerade. Idag har jag visserligen en tät näsa och rösten är väl inte riktigt helt 100, men jag är bättre. Så nu ser jag fram emot födelsedagen imorgon och att få fira den med världens bästa tvillingsyster ♥

 

 

Juice på ananas & ingefära:
1/2 st ananas
2 cm ingefära (skalad)
1 msk limesaft
1 msk honung

Mixa alla ingredienser, späd med vatten efter behov. Servera kallt. Så, himla sommarfräscht och gott!
 

 

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “Motar bort en förkylning och ser fram emot födelsedagen.

  1. Grattis i förskott. Hoppas du känner dig bättre i morgon och att du ändå kan känna lite glädje.
    I värsta fall, sitt i var sin ände av rummet, tvätta händerna extremt noggrant och undvik att kramas. Kram

  2. Hoppas du kommer känna dig bättre imorn! Man vill ju vara frisk på sin födelsedag. Det är alltid jobbigt o fira alla de där högtiderna första gången “själv” efter en separation. Det känns lite extra tungt i hjärtat och man måste gå igenom alla de där årsdagar o högtider som man tidigare har delat med nån man älskar. Stort grattis i förskott o hoppas du får en riktig fin dag med din syster 💕. Kramar i massor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *