3 x trauma.

 

 

En del händelser i livet skapar trauman i oss. Ofta handlar dessa trauman om stora förändringar i våra liv. Och även om en förändring görs med fri vilja så skapar det ändå obalans i oss, vilket kan få en att känna sig lite ur spel ett tag. Som om spelplanen ändrats och man inte riktigt haft tid att vänja sig. Små eller stora trauman. Oavsett storlek lämnar de spår.

Att byta bostad sägs vara ett trauma, att flytta och få något nytt att kalas “hem”. Att byta ett långvarigt jobb och anställning likaså, vi är vanemänniskor i grunden och att lära om på nytt kräver stora insatser. Och ja, för att inte tala om en separation; hur den än gick till och vems beslut det än var är det ett oerhört stort trauma.

 

Och jag? Jag genomgick alla dessa 3 trauman inom loppet av 10 dagar. Det är kanske därför inte så konstigt att jag ibland inte mår så bra.

 

 

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “3 x trauma.

 1. Visst är det så och det skapar en mängd stress i kroppen. Så viktigt att ta en dag i taget, känna in dagskänslan, vara snäll mot dig själv och ta hand om alla känslorna. Vet så väl vad du går igenom och det finns ingen genväg, bara att tugga sig igenom. Men jag läser att du har fina vänner och att du kan känna Tacksamhet, egentligen det viktigaste i en sådan här process.
  Och vet du, då blir man alltid rikare efteråt. Alltid. Stor styrkekram till dig.

 2. Ett underbart vacker bild där skulle man kunna gå i evighet och komma ut hel till kropp och själ.
  En varm kram till dig
  /Stina

 3. Känner verkligen med dig ska du veta! Jag var hos läkaren igår då jag inte är så kry sedan en längre tid, och han pratade om det här om olika sorters trauman som man kan vara med om i livet, stora som små.
  Vill också säga att jag gillar din blogg så mycket! Den känns så varm och jag får alltid sådan inspiration när jag tittar in här, oavsett om du skriver om utflykter du är på, outfits, träning eller en fredag med vänner. Tack!
  Stor kram

  1. Ja, det är märkligt egentligen, hur mycket olika trauman vi utsätts för och upplever under ett liv. Hoppas att du mår (eller snart mår) bättre och tack snälla för dina fina ord om bloggen – de värmde verkligen i hjärtat ♥

 4. Stor kram till dig!! Förstår att det är skit vissa dagar, men så bra när du skriver här. Bara det lilla liksom. Önskar dig allt gott!

  1. Ja, livet är lite upp-och-ner just nu. Men ibland är det väldigt skönt att skriva av sig, eller skriva om en ny handväska – bara för att komma på andra tankar. Stor kram till dig!

 5. Ja, så är det. Trauman påverkar oss. Jag förstår att dina dagar är tunga. Så tillåt dig att ta allt i din egen takt och låt bloggen vila när du inte orkar. Jag tittar in då och då och vet att dina inlägg och foton alltid är värda att vänta på.

 6. Det är verkligen så. Jag har gått igenom många stora trauman, och min motståndskraft är försvagad när det händer saker. Nu kan det ta sig uttryck fysiskt, såsom jag fått bältros, kraftig tarminfektion med sjukhusvistelse som reaktioner på stress och förändringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *