Syrensaft á la My Feldt.

 

 

För några dagar sedan  var jag inne på My Feldts konto på Instagram (HÄR) och fick se att hon delade med sig av ett recept från hennes nya bok. Ett recept på syrensaft och bara beskrivningen hur man kunde spara en känsla av skolavslutning på flaska fick mig att nappa direkt. Så jag smög ut i natten och plockade några kvistar med syren från diverse grannar och sedan satte jag igång att göra saft. Utöver att det tog lite tid att rensa blommorna så var det busenkelt att göra och resultatet? Magiskt! Var först lite rädd att den starka doften skulle göra att saften smakade lite parfym, men det gör den inte. Den smakar lemonad med en blommig touch av skolavslutning. Magiskt!

Är riktigt sugen på att köpa hennes bok, som bland annat finns HÄR. Verkar ju finnas magiskt många bra recept i den och hur snygg är inte boken sedan? Perfekt som coffeetable-book!

 
 

Finns det syrener kvar som blommar där du bor? Ut då direkt och plocka – du kommer inte bli besviken!
Du behöver: 30 klasar med syrener, 7 st citroner, 1 liter vatten, 1 kg socker.
Börja med att plocka blommorna från syrenklasarna (var noga så att inga kvistar eller blad kommer med). Koka sedan upp vatten och socker. Dra av från plattan och häll i rivet skal från 4 citroner och saft från 7 st. Slå sedan den varma vätskan över blommorna och låt stå i kyl, väl förslutet, i ca 3 dagar. Sila sedan saften på rengjorda flaskor eller burkar och förvara i kyl (håller ca 1 vecka) eller frys in.

 

 

4 kommentarer till “Syrensaft á la My Feldt.

  1. Så ljuvligt det ser ut. Köpte faktiskt hennes bok och fick den levererad i veckan. Den ör så vacker och har många fina recept och hennes texter är som sagor. Jag hade sagt köp den, du kommer inte ångra dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg