Kvällsfika, akupunktur och moodboards.

 

 

God kväll på er! Jag hoppas ni mår bra. Själv sitter jag på balkongen och myser med tända ljus, läser bok, njuter kvällsfika i form av iskaffe, vattenmelon och jordgubbar och gör lite inspirerande moodboards. Älskar moodboards och det var faktiskt min terapeut som påminde mig om att göra moodboards för att på något sätt se tydligare vilken riktning man vill att olika delar av livet ska ta. Har ju gjort moodboards förr och i backspegeln vet jag att de fungerar så därför är jag riktigt pepp när jag ikväll sitter och planerar framtiden.

Och på tal om framtiden. Kanske har jag löst gåtan med min rygg som krånglat de senaste 8 åren… Jag var nämligen på akupunktur i tisdags. Bokade en tid i panik då jag var i desperat behov av hjälp då ryggen krånglade så jag knappt kunde få ned luft i lungorna. Och alltså, vilken grej! Själva sticken med nålarna var magiskt, men det som verkligen var fantastiskt var att personen som utförde akupunkturen inte alls trodde jag hade problem med bröstrygg (som såväl jag själv, massörer och naprapater trott innan). Nej han trodde problemet satt längre ned, i ländrygg, höft och säte. Han frågade om jag alltid sov på höger sida, stod och vägde på höger ben när jag stod upp, var oförklarligt uppblåst i magen ibland och alltid satt snett (som på en skinka) när jag satt på en stol. Jag? Jag kunde svara JA på alla frågor. Troligtvis är det så att ända sedan jag skadade svanskotan för 8 år sedan har jag snedbelastat ryggen och där min högra sida fått ta ca 75% av all belastning. Resultatet? Min rygg är idag så svullen på höger sida att ryggfilén (erector spinae) är 5mm tjockare (svullen) är min vänstra sida och spänningarna gör att svagare muskler (bröstbrygg och nacke) får ta ordentligt med stryk och att muskeln till och med trycker på mina inre organ vilket gör att jag ofta känner mig uppblåst.

Alltså, vet ni vad en sådan förklaring gjorde för mig? Jag tror seriöst att jag upplevde något slags halleluja-moment där i behandlingsrummet och var som en knarkare som sög åt mig alla ord som kom emot mig. Kanske är stämmer orden inte, men just nu vill jag tro att de till 120% gör det. Så efter nålar som tvingade min stackars överspända rygg att slappna av har jag nu fått 3 månaders hemläxa där jag inte ska sitta snett, inte hänga på en höft när jag står och jag har även arrangerat sängen på ett sätt så jag inte är böjd som en banan när jag sover. Visst kommer det bli en omställning att försöka göra-om-göra-rätt. Men fasen så pepp jag är. Tänk om detta skulle vara lösningen på flera års smärta ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Kvällsfika, akupunktur och moodboards.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *