Ut i blåbärsskogen.

 

 

Imorse, efter frukost och plockande hemma så åkte jag ut till skogen. Var sugen på 3 saker: frisk luft, blåbärsplockning och svampjakt. De första 60 minuterna ägnade jag åt att plocka blåbär och färga händerna blå medan jag plockade de små bären och sakta men säkert fyllde på min lilla plasthink. När den sedan var fylld slog jag mig ner i solen och njöt av en kaffetermos, två stekta ägg och en banan (haha man-tager-vad-man-haver-fika. Typ).

Därefter åkte jag vidare för att gå på svampjakt och spenderade 1,5 timme med att hitta absolut ingen svamp, inte ens oätliga. Tror nästan att jag är svamp-blind. Istället så lyckades jag få 14 stycken envisa älgflugor på mig (fan vad äckliga de är). Och efter mycket fightandes med älgflugor och ingen svamp så kastade jag in handduken och åkte hem. Men jag fick i alla fall 3 timmar med frisk luft och en liten plasthink med blåbär med mig hem från dagens äventyr. Alltid något.

 

Nu? Nu ska jag leta inspiration inför veckohandlingen och sedan är jag sugen på antingen en kort löprunda eller ett dopp i havet.

 

 

4 kommentarer till “Ut i blåbärsskogen.

  1. Åtminstone här hos oss där det kommit så lite regn i sommar så är det nog ganska skralt med svamp. Jag hoppas förstås ändå att mina ställen ska leverera kantareller ännu i höst. 🙂

    1. Ja, med tanke på sommarens torka så misstänkte jag att det kunde vara ont om svamp, men hoppades i alla fall på att finna någon. Hoppas dina svampställen ger bättre lycka 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg