Skördefest med konceptet Reko-ring.

 

 

Jag har, sedan ett par månader tillbaka, varit medlem i en grupp på Facebook som kallas Reko-ring. Gruppen fungerar som ett medlingssätt mellan lokala bönder och konsumenter och konceptet går ut på att driva direkthandel av livsmedel mellan producent och konsument med Facebook som verktyg.

Konceptet fungerar som så att varannan vecka kommer utvalda bönder till en förutbestämd mötesplats. Bönderna får då skriva ut i gruppen på Facebook vad de erbjuder just denna gång och medlemmar i gruppen får beställa direkt från bönderna genom Facebook. Allt som beställs hämtas sedan på angiven plats, dag och tid och på så sätt minskas matsvinn och vi konsumenter får möjlighet att köpa närproducerade råvaror utan mellanhänder. Så himla bra! I förra veckan tog jag tillexempel med mig en fin korg och hämtade upp allt jag beställt, för att sedan bära hem det och sannerligen njuta av konceptet skördefest! Vad jag beställde? Grönkål, morötter, betor, vaxbönor, bondbönor, äpplen, tomater och ett fång med blommor. Så himla fint och behöver jag ens nämna att allt smakade magiskt?

 

 

2 kommentarer till “Skördefest med konceptet Reko-ring.

  1. Men så bra!!! Hoppas det blir en trend så att man kan slippa alla dåliga, dyra grönsaker på ICA. Här i Frankrike där vi bor är det mycket mer så att man handlar allt i separata affärer (grönsaker, fisk, kött etc.) och det är sååå mycket fräschare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg