Att vara en foodie.

 

 

Nu är jag antagligen sist på bollen… Känner ju igen begreppet sedan tidigare men det var under en scen i serien Suits som jag snappade upp det igen. Ett begrepp som känns som om det uppfunnits för personer som mig. Vad jag pratar om? Att jag är en foodie. En sann, äkta foodie uti fingerspetsarna. På wikipedia kan man bland annat läsa följande:

”A foodie is a person who has an ardent or refined interest in food and who eats food not out of hunger but due to their interest or hobby”

Och alltså, haha. Det kunde inte funnits en mer passande beskrivning. Jag ser inte mat som något ”nödvändigt ont” jag ser mat som livet självt! Jag älskar mat. En nybakad kanelbulle, en quinoasallad, en saftig hamburgare, ett fruktfat, en smoothie eller smörstekt torskrygg. Jag älskar ALL mat och måltiderna jag äter förgyller verkligen såväl vardag som fest. Jag är en sådan person som tackar JA till ett möte på grund av den där frallan + kaffe som det bjuds på. Jag är den där personen som kan sitta och berömma en måltid femtioelva gånger i rad medan jag äter den. Jag är personen som bygger upp en hel dag runt den där eftermiddagsfikan hemma i soffan och personen som letar upp den bästa cocktailbaren i stan för att få en drink gjord utav en bartender med lika stort intresse för råvaror som jag.

 

Yes, jag är en sann foodie. En person som lever för att äta istället för att äta för att leva. En person som aldrig i livet skulle nöja mig med frysta enportionsrätter till lunch på jobbet eller en person som tackar nej till 11-kaffet. Och jag tänker, kanske har jag några av er läsare som också skulle kunna definiera er som foodies? Åh berätta gärna i så fall ♥

 

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “Att vara en foodie.

  1. Oh ja!! Foodie ja visst!! Livet skulle ju vara såå trist utan att få njuta av god mat!
    Jag älskar mat, att laga mat, att bli inspirerad genom bilder och recept. Ja nördig helt enkelt.
    Som att bli inspirerad av dig här t ex!!

    Mat är livet!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *