4 veckor kvar till jul. Julpeppen!

 

 

Såhär såg det ut förra veckan när jag och min favorittjej besökte Kobergs Julmarknad vid Kobergs slott. Jag älskar julmarknader, men tycker oftast de bara innehåller ”samma gamla vanliga”. Men denna? Denna innehöll allt från keramik och hjortronsylt till hipster-öl från ett mikrobryggeri. Själva omgiven i sig var också en riktig 10-poängare! Marschaller som ledde fram till slottet och de omgivande stallgårdarna. På gården doftade det utav hö, gran, lägereld och brända mandlar och i de gamla stallen höll mängder av hantverkare till där de stod och sålde saker de lagt ned både hjärta, själ och tid på. Vi flanerade runt i dryga två timmar och hann klämma på vackra keramikfat, provsmaka glögg, ost, olivolja och sylt och köpte med oss en del hem innan vi hamnade i cafét och avrundade besöket med kaffe och lussebulle. Himla mysigt. Tänk att vi nu bara har 4 veckor kvar till jul!

 

Och ikväll ska jag och Emilie iväg på ytterligare en julig aktivitet. En lokal handelsträdgård i stan anordnar nämligen pysselkväll så ikväll ska vi vara kreativa bland växter, blommor, kaffedoft och andra människor.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *