Dukning med fransk touch.

∼ innehåller adlinks ∼

Tallrik – HÄR / Vinglas – HÄR / Servettringar – HÄR / Uppläggningsfat – HÄR / Vattenglas – HÄR / Linneduk/löpare – HÄR / Liten skål – HÄR / Bestick – HÄR / Karaff – HÄR

 

Egentligen älskar jag att laga mat och bjuda hem gäster under alla årets årstider, men det är ändå något speciellt när hösten kommer. När man kan duka med finporslin, sätta på soft musik i bakgrunden, tända mängder av levande ljus och bjuda hem vänner på middag. Under sommaren lagar jag gärna snabb, lätt och fräsch mat och det har blivit mycket sallader, frukt och vegetariskt under maj, juni, juli och augusti. Nu under hösten är jag dock sugen på att köra 3-rätters och ta in lite mer mustiga smaker i menyn. Har alltid en förkärlek till det franska och italienska köket och just nu vill jag göra stora fat med pasta, risotto, grytor och äppeltarte. Detta vill jag servera på fint porslin och just nu får det gärna vara franskt lantligt, rustikt och färgglatt. Jag inspireras mycket av kollaget ovan och ska nog besöka en och annan loppis i höst för likande fynd. Eller så kanske jag unnar mig något nytt?

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.