Filmjölkslimpa.


 

Ledig måndag och idag firade vi detta genom att kliva upp lite tidigare och baka bröd. Nybakat bröd till frukost kan ju vara en av livets höjdpunkter och just filmjölkslimpa är så himla smidigt. Dels kan man slänga i lite vad som helst (frön, torkad frukt, olika mjölsorter etc.) och dessutom går det väldigt fort att baka. Såhär gjorde jag denna gång:

 

Till 1 limpa:
2 dl havregryn
4,5 dl Vetemjöl
1 dl kruskakli
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
1 tsk 
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 msk flytande honung eller sirap
1 msk lingonsylt (kan uteslutas)

 

Sätt ugnen på 200 grader och smöra och bröa en brödform. Blanda sedan de torra ingredienserna och när dessa är blandade häller du i filmjölk, honung och lingonsylt och balandar till en smet. Klicka i smeten i brödformen och strö över lite extra solrosfrön. Grädda längst ned i ugnen i ca 50-60 minuter. Låt svalna på ett galler och skär sedan upp och servera.

 

 

2 kommentarer till “Filmjölkslimpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg