I annonssamarbete med Speedheater

På jakt efter ett begagnat matbord att göra till vårt eget.

Bild från Pinterest

 

Just nu är jag och min kille på jakt efter ett begagnat matbord att göra till vårt eget. Vi sålde nyligen min killes gamla matbord och använder just nu mitt gamla som jag hade i min förra lägenhet, men det är på tok för litet så därför spanar vi på något ”nytt”. För min del så finns det många anledningar till varför vi kikar just på begagnade bord på loppisar och antikaffärer. Dels är det hållbart att handla vintage, dels finns det otroligt mycket snygga och unika möbler där och dels för att vi inte vill lägga en förmögenhet på att köpa nytt.

Jag är just nu besatt av bord i massiv trä och det är främst ett runt träbord vi därför letar efter. Men ni som varit på loppis-jakt vet ju att det där helt perfekta bordet sällan dyker upp utan istället hittar man något som är till 95% perfekt men som man vill göra till sitt eget. Kanske behöver man införskaffa nya bordsben eller ta bort gammal färg som målats på för att få fram träets unika karaktär?  Jag snubblade nyligen över företaget Speedheater som är ett företag som tillverkar verktyg för att ta bort färg. Och alltså – HUR smidigt? Haha vet inte hur många gånger jag stått med sandpapper och försökt slipa bort gammal färg. Det kommer jag aldrig mer göra utan det ser ju magiskt enkelt ut att använda dessa verktyg.

 

Bild från Pinterest

 

Drömmen för mig är att hitta ett runt bord i massivt trä. Sedan vill jag ta bort färg, kanske slipa en aning och sedan betsa det i en nyans jag tycker om. Just nu är jag inne på att efterlikna träslagen ask eller körsbär mest – tycker det är SÅ snyggt med just träbord och levande material. I vårt nuvarande kök skulle dessutom ett runt bord passa perfekt. Tänk när man får bjuda in till middagar inomhus igen – då älskar jag att sitta vid ett runt bord för jag upplever att alla då sitter på ”samma avstånd” från varandra vilket alltid är behagligt.

 

Bild från Pinterest

 

Drömmen och målet är att köpa hus (eller radhus) under nästa år och vem vet? Kanske får det omgjorda, begagnade bordet följa med. Kanske finner vi något nytt att göra om? Det jag vet är att vi definitivt kommer få användning av Speedheater då kommande år i hus troligtvis kommer innebära en hel del renovering där man behöver ta bort färg från trä oavsett om det gäller fasaden, fönstren eller nya möbler.

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *