Min jul i bilder ♥

Hej på er och god fortsättning ♥ Jag hoppas ni mår bra och att er jul har varit/är så som ni tänkt er. Och om det inte blev som ni tänkt er så är det också OK. Min jul har varit väldigt fin i år – tacksam över att ha fått fira med nära och kära och haft en fin stämning rakt igenom. Tänkte jag skulle bjuda på en liten tillbaka-blick, så häng med!

 

 

Jag hade ju kommit hem sent, sent på kvällen den 22:e från jobb (varit uppe i Järvsö på en plåtning med Ellos). Så på förmiddagen den 23:e så skyndade jag mig att packa och duscha och sedan hoppade vi in i bilen och gjorde oss redo att åka mot mina hemtrakter. Köpte en kaffe på en bensinmack och lyssnade på jullåtar hela bilresan dit. Njöt varje sekund.

 

 

När vi närmade oss mina hemtrakter förvandlades också plusgrader och regn till vinterlandskap. Jösses så fint! Oändligt tacksam för att vi fick en vit och krispig jul i år. Magi!

 

 

Stannade en kort sväng på Falbygdens Ost (hallåååå himmelriket för oss ostälskare) där vi köpte med oss massa ost och sedan gjorde vi även ett snabbt stopp hemma hos mamma och sa ”hej” innan vi tillslut landade hemma hos min syster. Och där? Där gjorde vi i ordning livets charkbricka – tradition sedan 4 år tillbaka just med charkbricka på uppesittarkvällen. Sedan drack vi champagne, åt massa gott, spelade Bingolotto och myste. Just uppesittarkvällen tycker jag faktiskt är bättre än själva julafton. Så mycket förväntningar, pirr och mys just denna stund.

 

 

Och sedan vaknade vi alltså upp till julafton. Och -10 grader, sol och gnistrande snö. Wow, wow, wow! Vi åt en väldigt snabb frukost och sedan peppade vi varandra inför vad som komma skulle: Årets Juldopp. Och hahaha, herrejävlar vad kallt. Kanske inte just själva doppet, för temperaturen i Vättern var +1 grad så det kändes ju faktiskt varmare än luften som dagen till ära huserade -10 grader, men blåsten gjorde det ännu värre. Enligt SMHI så löd prognosen: ”-10 grader, men känns som -18” på grund av all blåst. Och jo, tack – det kändes!

Men väl ute på bryggan fanns ingen återvändo utan vi skulle i det mörka, kalla vattnet. Och vi gjorde det. Och känslan efteråt är fanimej magisk. Eller njaa, kanske inte för fötterna då (tog ca 40 minuter innan tårna tinade upp (note to self: köp badskor)) men annars, ja annars är känslan magi! Och vi var inte ensamma ute på bryggan utan allt eftersom tiden gick fick vi sällskap av fler julbadare. En så himla fin och galen tradition som jag älskar.

 

Klänning från Ellos (märke: Joelle)

 

Därefter piffade vi i ordning oss hemma hos Linn och inväntade sällskap. För kl. 11.30 kom barnen (som varit hos deras pappa) och det var kramkalas och bus innan det ringde på dörren igen och vi fick sällskap av mamma och hennes sambo. Julfirandet kunde börja!

 

 

Och årets julbord blev helt perfekt! Vi hade alla hjälpts åt med maten och på buffén stod allt jag tycker att ett julbord bör innehålla. Favoriterna hos mig kommer alltid vara: sill, Janssons Frestelse och omelett. Mums! Och vi åt och skålade och tog ikapp tid medan vi inväntade tomten som skulle komma efter maten…

 

 

Och tomten gjorde minst sagt succé på julafton! Vi delade ut paket, barnen skrek av förtjusning och tomten svettades under skägget: allt var med andra ord precis som det ska vara.

 

 

Sedan efter tomtens besök lyckades vi lugna ner två överenergiska barn så att vi vuxna kunde ägna 13,5 minuter åt årets julquiz. Jag hade förberett ännu ett quiz som vi körde. Men nästa år tror jag nog vi väntar till barnen lagt sig innan spel och lek: att försöka arrangera ett quiz med barn när det finns julklappar i närheten är minst sagt en utmaning, haha.

Efter detta åkte mamma och hennes sambo hem. Barnen nattades medan jag och min kille tog en promenad i mörkret och den gnistrande snön. Och sen? Sedan väntade en mysig stund; bara jag, Marius och min syster. Vi värmde lite rester från julbordet, såg på Svensson Svensson Firar Jul och så delade vi ut paketen oss emellan. Fick så himla fina grejer ♥ Sedan när klockan närmade sig midnatt kröp även vi ner i sängarna, lyckliga över en mysig julafton.

 

 

Dagen efter åt vi pannkaksfrukost med barnen och tog sedan en promenad i solen och minusgraderna innan vi åkte hem till farmor och farfar för julfirande med släkten innan vi brummade tillbaka till Göteborg.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Min jul i bilder ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.