Kärleksmums.

 
 

kärleksmums

 

I förra veckan bakade jag kärleksmums. Och ja, jag vet att det inte anses som särskilt ”svenskt” eller fint för den delen att skryta. Men dessa var tamigtusan det godaste jag ätit! Och efter att ha triumferat och bjudit kollegorna på fredagsfika fick resterna i formen följa med mig hem och gjorde mig sällskap under både lördagen och söndagen. En sådan ruta med en kopp nybryggt kaffe, alltså. DÖR.

 

Vill du också baka kärleksmums? Ja, då gör du såhär:

 

Till kakan behöver du:

150 g Smör (nu låter jag som min moster men jo det är skillnad på margarin och smör)
1 1⁄2 dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
 
Glasyr:
75 g Smör
1 dl starkt kaffe
3/4 dl kakao
1 1⁄2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
 
Garnering:
1 dl kokosflingor

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form på ca 20×30 cm (min form från IKEA var perfekt!). Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta sedan ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen.

 

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter (kolla med sticka varje minut mot slutet, kakan får inte vara kletig, men absolut inte torr).

 

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en liten stund. Bred sedan glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna. Låt gärna kakan stå en dag i kylskåp innan servering.

 
 

Klart! och så förbaskat gott.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg