Drinks at El Duderino

 

 

I fredags när vi var i Jönköping så bestämde vi oss för att ta en fördrink på EL DUDERINO innan vi skulle äta middag. Baren vann nyss pris som Sveriges bästa Spritkrog 2017 och vi kan verkligen förstå varför. Här blandas innovativa cocktails av bartenders som brinner för sitt yrke och levererar drinkar på silverfat. Älskar det! Avskyr när alkohol blir något som bara ska hävas ned i strupen i mängder med syfte att ”bli berusad”. Usch! Personligen tar jag mycket hellre 1 fantastisk cocktail i en härlig atmosfär och håller mig till vatten resten av kvällen än häver i mig dålig alkohol på stående fot.

Men alltså, åter till El Duderino. Vilket fantastiskt ställe! Charmig atmosfär som jag personligen skulle kunna spendera timmar sittandes i och fredagskvällen till ära vimlade stället av folk. Hipsters blandades med affärsmän och tjusiga kvinnor uppklädda för fest. Och vi? Vi slog oss ned i ett av de vackra fönstren och beställde spännande drinkar innehållandes granskott, örtsprit, rökig whiskey och myntapulver. Detta fick vi sedan serverat av en tjusig bartender som omsorgsfullt beskrev ingredienserna och varför man valt just dessa. Älskar spetskompetens och människor som brinner för sin sak!

Och drinkarna då? Jo, de var såklart fantastiska. Jag beställde in en variant med mörk rom, citron, grön örtsprit, äggvita, socker och sedan tre sorters pulver som, beroende på vilket pulver man fick i munnen, gjorde att drinken smakade olika på olika ställen. Genialt!

 

Så ja, bor du I Jönköping eller har vägarna förbi; missa då för allt i världen inte detta fantastiska ställe! Ryktet säger att de alkoholfria drinkarna inte heller går av för hackor så stället passar även den som hellre dansar nykter, så att säga.

 

 

2 kommentarer till “Drinks at El Duderino

  1. Vad härligt att du gillade det så! Jag bor i Jönköping och El duderino är verkligen ett favoritställe. Har läst din blogg i ett par år, men är verkligen dålig på att kommentera, men nu så 🙂 Tack för en fin blogg! Kram Emma

    1. Åh jag förstår att det är ett favoritställe, dit hade jag gått varje gång jag ville ta en drink om jag bodde i staden 🙂
      Tack snälla för din kommentar och så roligt att du hängt med mig så länge, hoppas det blir många år till 😉 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg