Asiatisk snabbmat.

 
 

middag 002

 
 

Ikväll har jag en lugn kväll hemma. Dricker te, packar väskan och njuter egentid i soffan. Såg också den här bilden bland mina bilder och tänkte jag skulle dela med mig av ett recept. Det var efter öl- & ciderprovningen i lördags som jag och syster fick lite tips av kockarna på god asiatisk snabbmat. Resultatet? Löjligt gott.

 
 

Du behöver:

2 dl vatten

2 msk kinesisk soya

2 msk kycklingfond

2 msk honung

saften av 1 st pressad lime

3 cm färsk ingefära

2 tsk röd hackad chili

4 cm citrongräs

 

Glasnudlar

 

Fläskfilé eller kyckling i smala remsor

Röd paprika

Salladslök

Morot

Sockerärtor

 
 

Börja med buljongen. Skiva ingefära tunt och mortla citrongräs. Blanda sedan alltsammans i en kastrull och låt sjuda i ca 20-30 minuter på svag värme. Under tiden stimlar du grönsakerna och köttet. Börja med att steka grönsakerna snabbt i lite olja och salt (stek dem inte för mycket – de ska behålla sitt tuggmotstånd). Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan medan du sedan steker köttet med lite salt/peppar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan nudlar, kött och grönsaker. Sila och häll över den varma buljongen.

 

Servera med en klyfta lime. Vi serverade även en iskall Ginger Joe till och det var magiskt gott.

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Asiatisk snabbmat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg