Min påskhelg.

Påskhelgen 2022 börjar lida mot sitt slut, men oj vilken påskhelg det varit. Långledigt, fint väder och en obokad kalender är receptet för lycka just för mig. Och denna helg? Den har inneburit exakt detta. Häng med så tar vi en titt.

I torsdags arbetade jag hemifrån och när klockan passerade 16.30 stämplade jag ut och tog helg. Såhär lycklig var jag för 4 dagars ledigt som låg framför mig.

Jag och min kille tog en promenad bort till gymmet och jag blev SÅ lycklig när jag såg att de rosa ”körsbärsblommorna” nu börjat slå ut. Stannade givetvis och tog ett (läs: tjugosju) kort med mobilen. Sedan kom vi fram till gymmet och jag brände av 5km på löpbandet. Joggade såklart, är inte direkt någon löpartyp, men inser att jag behöver träna konditionsträning så detta ska jag absolut bli bättre på att få in i träningsschemat regelbundet.

Min kille fick sedan bestämma middag och då stod korv på menyn. Köpte fin lammkorv och diverse goda toppings som vi njöt av framför en film medan regnet smattrade på rutan.

På långfredagen sedan hade min kille och jag planer på olika håll. Jag? Jag fixade i ordning mig strax efter frukost och sedan körde jag 1 timme och 25 minuter inåt i landet för att möta upp mamma och min syster på magiska Bjertorp Slott. Där skulle vi fira lite födelsedag och påsk med en 3-rätters påskmiddag på slottet. Och vi började här, på slottets baksida, med att dela ut lite paket och såhär glada var vi för det (älskar, älskar, älskar paket – både att ge och få). Fick så himla fina grejer ♥

Sedan vankades det 3-rätters middag med finaste sällskapet och vi alla var finklädda och pepp. Beställde in en flaska alkoholfritt bubbel och skålade för långledighet och varandra.

Till förrätt var det sill, pocherat ägg och ramslök. Mums!

Fina mamma och syster ♥

Gårdskyckling, sparris, smörslungad potatis till varmrätt, mums!

Så himla trevligt att samlas såhär ”vuxet” på ett slott och äta finmiddag och prata om livet. Tiden bara sprang iväg och innan vi visste ordet av det så fick vi hämta tårta till dessert och mumsa i oss innan syrran och mamma var tvungna att åka hemåt (min syster hade en tid att passa). Men oj så tacksam jag är över timmarna här, finaste grejen att göra!

Färg, färg, färg! Så vackert denna årstid. Fick dessutom en ny ring av mamma i födelsedagspresent och OJ vad jag älskar mitt tingeltangel!

Jag satt kvar en stund ute på slottets terrass efter mamma och Linn åkt hem. Njöt av solen och fågelkvittret innan även jag hoppade in i bilen och körde hemåt (och ja, jag hade med en ny klänning som jag i sann influencer-anda bytte om i bilen till bara för att fotografera vid slottet, haha).

När jag sedan kom hem efter att ha kört den långa biten hem och även helghandlat tog jag en promenad i kvällssolen som fortfarande var ljummen. Livet!

Lagade sedan min favoritpasta till middag (M var ute på stan med vänner). Chili, vitlök, vitt vin, grädde, tomater, persilja och scampi. Sååå gott!

På påskafton väckte jag M (som nog hade sovit längre pga sen utekväll, haha), men jag tvingade upp honom för obligatorisk påskfrukost och måla ägg.

Sedan tog vi en riktigt långpromenad på förmiddagen. Stannade givetvis (en regel nu för tiden) och tog kort på alla blommande, magiska träd. Och himlen var så blå, så blå, så blå. Otroligt vackert!

När vi sedan kom hem så hade jag styrt upp en 3-rätters middag som vi fixade och mumsade på. Så trevligt att göra lite extra fint, duka och piffa till oss även om det bara var vi två. Till förrätt blev det smördeg med grön sparris. Till varmrätt inkokt lax och färskpotatis. Och till efterrätt: rabarberpaj. Full pott för smaklökarna.

Kvällspromenad på kvällen och självklart – fotografering av rosa träd. Haha, ni kan ju gissa om min kille redan är trött på mig?

Igår, påskdagen, så hade vi en lugn och skön dag. Åt äggröra och drack kaffe till frukost innan vi tog oss ut på en långpromenad i solen och efteråt satt vi och solade i typ 2 timmar. Älskar vädret!

På kvällen sedan fixade vi i ordning oss och köpte blommor som vi tog med när vi åkte bort till härliga Axel och Martina (och lilla Alba).

De bjöd på bubbel och snacks medan vi satt på en(!) av deras terrasser och njöt av kvällssolen. Herregud som längtan efter hus och trädgård blir enorm denna tid på året! Men då vi fortfarande inte hittat något hus så är vi tacksamma för vänner som med hus som vi kan hänga med ♥ De bjöd sedan på pasta, rödvin och gino och vi blev kvar länge och pratade om högt och lågt och spelade sällskapsspel. En underbar kväll, helt enkelt!

Och idag; idag har vi hyrt släp och burit ned vår befintliga säng (och svettats och svurit över detta, såklart, haha). Vi får nämligen vår nya säng vi köpt levererad imorgon så vi behövde bli av med vår gamla. Och efter lite fix i lägenheten åkte M och spelade match och jag tittade och hängde med vänner.

Efter match åkte vi till Stigbergstorget för falafel i solen. Så mysig avslutning på helgen och jag gillade lite extra budskapet på bänken. Så fint ♥

1 kommentar till “Min påskhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg