Projekt vardagsrum.

 
 

vardagsrum 027

 

vardagsrum 026

 
 

Tidigt i höstas påbörjade jag projekt vardagsrum. Jag ville gå från ett vardagsrum i varma toner till något i mer gråskala och stilrenhet. Och så ville jag måla med Kalklitir. Ville få den där betongliknande, putsade känslan på väggarna. Den som inte är perfekt vilket i slutändan är precis det som gör det helt perfekt.

 

Så jag började. Rev ner en massa hyllor från en vägg i vardagsrummet, spacklade, slipade och målade med Kalklitir. Men grejen med Kalklitir är just att man inte får vara för noggrann. Och jag är alltid för noggrann. I nästan allt jag gör. Så jag målade i två omgångar och tyvärr försvann alla skiftningar i färgen och resultatet blev ganska platt. Alldeles för platt, lite för ljust och inte alls så som jag tänkt mig. Och då kom jag av mig lite.

 
 

Men,

 

så beställde jag ny färg. Lute Primo, något mörkare och något som mer skulle efterlikna det jag var ute efter (finns förresten sjukt mycket vackra nyanser HÄR). Och på nyårsdagen målade vi alltså, jag och min syster. Och resultatet? Så.jäkla.snyggt. Vi målade bara en vägg i vardagsrummet och efter att ha sett resultatet är jag nu sugen på att måla om precis hela lägenheten. Det där putsliknande, ojämna alltså. Fasligt snyggt.

 
 

vardagsrum 028

 

vardagsrum 032

 

vardagsrum 030

 

vardagsrum 031

 
 

Förutom målandet köpte jag även nya tavelramar och placerade ovanför soffan. Dessa ska jag nu hitta vackra motiv till, jag tänker mig blandade grafiska print med foton jag tagit själv. Nytt är också taklampan – en gammal lampskärm jag fått av en kollega och klistrat fast snäckor på. Snäckor som jag och syster plockade tidigt i augusti, på en strand i Ängelholm där temperaturen i luften huserade 32 grader.

 

Ser ni förresten den vackra boken (Move and Work) samt doftljuset från Byredo? Det var en julklapp från Elsas Entourage och en julklapp som jag blev så oerhört glad över. Det värmde i hela hjärtat att öppna paketet och boken alltså, så fruktansvärt fin och enligt mig den mest perfekta coffee table book jag kan tänka mig. Bilderna är magiska.

 
 

vardagsrum 029

 

vardagsrum 025

 
 

Ja, en liten kik alltså på projekt vardagsrum och jag är så förbaskat nöjd.

 
 

(undrar ni vart föremålen på bilderna kommer ifrån så fråga gärna i kommentarsfältet)

 
 
signatur
 
 

6 kommentarer till “Projekt vardagsrum.

  1. Vad fin din lägenhet är, kul att följa dina projekt 🙂 Jag undrar vart datorfodralet går att få tag på? Läste att du fick det av din syster men det var så snyggt så blev sugen på ett liknande! Åh, jag har glömt nämna en sak. Det är extra roligt att följa din blogg, för jag minns dig och din syster så väl från Rudbecksgymnasiet. Vi hade svenska tillsammans en sväng 🙂

    1. Åh, tusen tack! Och så himla roligt att vi gått i samma svenska-klass! Både jag och min syster gick ju som sagt några veckor på Rudbeck innan vi byte till Västerhöjd 🙂 Min syster hälsar att fodralet är köpt på: http://www.lux-case.se. Kram

  2. Grattis till snyggt jobb. Målningen tänker jag närmast på men allt det andra ser också väldigt fint ut. Inspiration som jag tackar för. Må gott/Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg