Kom på att jag för ett par dagar sedan lovade att skriva ned receptet på den tonfiskpasta jag lagade till middag här. Den är alltså helt vansinnigt god! Personligen älskar jag pasta (vem gör inte det?) men kan ibland tycka att det blir lite för tungt att äta pasta med gräddiga såser till middag. Men använder man olivolja eller tomatsås som bas känns det inte lika tungt och denna pasta med tonfisk, olivolja och grönsaker känns både lätt och fräsch.
Såhär gör du den (4-5 port):
2 pkt färsk pasta
3 burkar tonfisk i vatten (avrunna)
1 gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk finhackad röd chili
olivolja
1/2 dl finhackad persilja (jag använder fryst, funkar utmärkt)
Ruccola
Citron
Riven parmesan
Nymald svartpeppar
Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden fräser du lök, vitlök och chili mjukt i olivolja. Tillsätt sedan persilja och tonfisk och blanda ihop. När pastan är al dente häller du av den och blandar tillsammans med tonfisken och ruccola. Servera sedan med (ganska rikligt) med citron, nymald svartpeppar och parmesan.
Galet gott och en måltid som tar max 15 minuter att göra. Bättre vardagsmat finns inte.
UNDERBART – måst helt klart provas!
Gud så gott det låter!