Svar på frågestunden.

 
 
selfie 004(blogg)

 
 

Hej! Vilken timing för jag har undrat om detta är samma trenchcoat som du har (länk) ?

Ja, det stämmer 🙂

 
 

Jag vill se fler bilder från ditt fina hem! 🙂 Sen undrar jag ifall du har någon liten dröm du ofta tänker på, men är lite för feg/rädd för att faktiskt ta tag i & försöka genomföra? Typ utlandsflytt? Eller fallskärmshopp? Eller ta MC-kort? Eller något helt annat?

Åh, drömmar. Det har jag mängder av! Dock försöker jag alltid att uppfylla mina drömmar, vill jag någonting så inser jag att jag bara har 1 liv och då kommer jag ångra mig om jag inte försöker. Men en dröm som jag har är att flytta ner till Skåne. Jag har alltid haft en längtan om att bo på Österlen, men att bara ta mitt pick och pack, säga upp mig från jobbet och säga hejdå till vännerna och flytta till Österlen? Ja, det innebär lite för stora hinder för min del just nu. Men skulle jag arbeta som egenföretagare och kanske hitta en partner som bor/kan tänka sig att bo i Skåne? Ja, då flyttar jag på direkten.

 
 

Har du börjat fundera på sommarsemetern än? Några planer eller förhoppningar?

Ja, jag har börjat funderat. Förhoppningsvis blir det 3 veckor semester i sommar. Tankar har funnits på en tågluffning i Europa, men troligtvis blir det Sverige-semester i år. Ska iväg och campa några dagar och sedan planerar jag att besöka Skåne och mitt älskade Österlen. Håller tummarna för att vädret blir lika bra som förra sommaren!

 

 
 

Hej! 🙂

Vill bara säga att jag gillar din blogg och undrar om du funderat på att ha bloppis eller liknande. Önskar dig en fin påsk med mycket sol. Kram

Hej! Inga planer på bloppis just nu, tanken har liksom inte slagit mig att ni skulle vara intresserade av mina kläder/inredningsprylar. Brukar skänka bort det jag tröttnat på till Pingstkyrkan Seconhand. Men bra att veta att intresse för bloppis finns, nästa gång jag storrensar garderoben/förråden ska jag absolut tänka på er 🙂

 
 

Hej. Gillar din blogg jättemycket men är dålig på att kommentera. Sorry för det. Betyder inte att jag inte läser den. Går in flera gånger om dagen för att se om du lagt ut något nytt härligt att kolla på, och läsa om. Önskar jättemycket mer 🙂 fler sköna bilder från ditt hem. Lite detaljer men även helhetsbilder. Älskar inredning och din stil är så skön. Kram

Tack snälla för dina fina ord! Ska bli bättre på att fota inne i lägenheten J Kram

 
 

Vad heter modellen på dina snygga byxor från Object?

Hittar tyvärr ingenstans vad de heter…

 
 

Vad shoppar du helst, mode eller inredning?

Det går i perioder. Just nu skulle jag nog säga mode eftersom min garderob behöver en rejäl vår- och sommarupdatering J

 
 

Vad läser du för böcker?

Pocket. Blandat vad gäller skönlitteratur, däckare och annat. Försöker läsa de flesta böckerna på engelska eftersom jag hela tiden strävar för att kunna prata/läsa/skriva det helt flytande. Beställde faktiskt ett par böcker förra veckan (bland annat Gillian Flynn – Sharp Objects och Jojo Moyes – The one plus one). Har ni tips på böcker får ni gärna hojta till!

 
 

Har du något nästa mål i livet du vill? För gissar du har ditt drömjobb nu kanske? som kanske var ett mål i livet medvetet eller omedvetet.

Just nu har jag absolut mitt drömjobb, men det finns så många saker jag vill testa i livet. Att bli egenföretagare är något jag vet att jag kommer bli någon dag. Då har jag drömmar att arbeta inom fotografi/skrivande/matlagning eller handelsträdgård. Att arbeta dagarna i ända med växter måste ändå vara så otroligt rofyllt!

Jag lever hela tiden efter en vision om hur jag VILL att mitt liv ska se ut. Och efter den visionen fattar jag både medvetna och omedvetna beslut som leder mig dit. Tror absolut på tankens kraft och att vill man så kan man. Läs mer om mina tankar kring det här (länk).

 
 

Hej! Jag bläddrade i en tidning på Pressbyrån när jag väntade på bussen, slog upp en sida och såg dig stort på bild. Din blogg är härlig och inspirerande och efter att ha följt den snart ett år kändes det lite som att se någon jag kände då jag slog upp tidningen. Konstig känsla. Har du någon gång reagerat på att folk du inte känner känner igen och hälsar på dig?

Hehe, har själv vandrat in på Pressbyrån ett antal gånger och kollat på min bild i tidningen, minst sagt märklig känsla 🙂 Det har hänt mig flera gånger att personer jag inte känt kommer fram och hälsar och säger att de läser bloggen. Och sådant gör mig SÅ glad! Att få träffa er och säga hej och i vissa fall höra att ni besökt något ställe jag tipsat om och älskat det lika mycket som jag det är bland det bästa med att blogga!

 
 

Vad hade du för intressen då du var yngre?

Jag provade på det mesta när jag var yngre – för att liksom testa vad jag gillade. Men när jag var mellan 6-10 år var mitt stora intresse att vara utomhus. Tillsammans med min tvillingsyster och vår bästa vän lekte vi alltid utomhus. Byggde kojor, grävde trädgårdsland, härjade i föräldrarnas växthus och planterade blommor. Vi grävde till och med en egen pool som vi (för våra veckopengar) cyklade och köpte en presenning till och sedan fyllde med vatten och badade hela sommaren. Har alltid varit mer av en pojk-flicka och hellre snickrat i garaget än lekt med barbie.

 
 

Vilket är ditt absoluta favoritträningspass? 🙂

I regel är jag ingen ”pass-människa” utan tränar allra helst på gymmet med fria vikter. Men jag älskar verkligen TRX. Inte enbart för att jag själv instruerar passet utan jag tycker verkligen det är en grym träningsform.

 
 

Hejsan! Har läst din blogg i evigheter (sedan 2009..?) och har lite frågor:

Vad inspirerar dig mest? T.ex. Om du har en dålig dag, hamnar i negativa tankar, vad gör du då?

Åh så roligt att du hängt med så länge 🙂
Om jag har en dålig brukar jag alltid ta en långpromenad, det hjälper mig oavsett om jag behöver rensa tankarna, bli av med uppdämd ilska, lätta upp sinnet eller bara komma på andra tankar. Antingen bara promenerar jag runt, eller så lyssnar jag på någon inspirerande Podcast (favoriterna är Värvet, Filip&Fredrik eller Fredagspodden). Det brukar alltid fungera för min del och sedan tänker jag också att en dålig dag sällan varar mer än just en dag – så att redan morgondagen kommer bli bättre!

 
 

Jag undrar hur du förhåller dig till män, jag kommer ihåg den vintern när det tog slut med ditt ex, hur hanterade du det? Jag är i en liknande situation nu och det är ju jätteroligt att dejta, blir en del roliga anekdoter osv men jag kan bli så irriterad över att ALLT kretsar kring män i mitt liv nu. Tänker att du som är några år äldre än mig, kanske kan ge lite tips.

Jag har, under hela min tonårstid (+ några år till) alltid haft pojkvän. Jag har liksom sett mig som ”förhållande-typen” och gått från förhållande till förhållande. Det längsta varade nästan i 5 år och när det nu tog slut med mitt ex (för ca 2 år sedan) bestämde jag mig själv för att vara ensam i minst 6 månader. För att liksom hitta mig själv, vem jag var och vad jag ville i livet. Nu, 2 år senare, är jag så himla glad över det beslutet. Jag älskar att vara själv, att jag stärkt min självkänsla och är så otroligt säker i mig själv och vad jag vill i livet. Jag följer mina drömmar utan att ta hänsyn till någon och även om det kan låta själviskt har det varit exakt vad jag behövde.

Då de flesta av mina vänner också är singlar är det klart att det blir en hel del snack om just dejting, killar och tjejer. Men för att inte ALLT ska kretsa kring dejtandet tror jag att det är viktigt att man har en eller flera hobbies. En hobby eller projekt som får ta tid och tankar från just dejtandet. Att ALLT kretsar kring något kan vara jobbigt, även om dejtandet är en rolig period och en period som man kan tillåtas njuta av.

 
 

Hej! Kul med en frågestund. Jag gillar bloggen jättemycket och tycker om både texterna och bilderna. Mina frågor är:

Vad har du för tips kring inredning? Högt och lågt, stort och smått. Jag ska flytta i juni och ser fram emot att få börja inreda ett helt nytt hem.

Tack snälla för dina fina ord och så spännande med en kommande flytt! Mina främsta tips kring inredning är att inte köpa allt på en gång. När man flyttar vill man gärna fylla ut hemmet så snart som möjligt och inom tre veckor få ett ”komplett” hem men mitt tips är att vänta. Vänta och se vad ditt hem saknar och låt letandet ta tid. De finaste hemmen tycker jag är de som återspeglar personligheten hos den/dem som bor där. Att köpa saker på resor eller hitta föremål som symboliserar dig att dekorera med är det finaste.

Sedan är det alltid positivt om ditt hem har ”en röd tråd”. Antingen vad gäller färger eller stil. Ett enhetligt hem blir mindre rörigt och skapar bättre harmoni.

 
 

Hur tar du hand om ditt hår? Rutiner, produkter, tips?

Jag är, till min frisörs fasa, hemskt dålig på att ta hand om mitt hår. Jag försöker dock inte tvätta det så ofta utan hamnar på ca 2 ggr i veckan. Jag har mycket självfall i mitt hår (både på gott och ont) vilket resulterar i att det är svårt att göra frisyrer. Plattång/locktång biter liksom inte utan ofta får jag bara låta håret självtorka och hoppas på det bästa 😉

 
 

Hej! Förstår om det är för privat, men ändå… kärlek? Man undrar ju ändå lite om det finns någon sådan, eller hur du resonerar kring kärlek 🙂 Glad påsk!

I dagsläget finns det ingen kärlek, förutom den enorma kärleken jag känner för min familj och mina vänner. Just nu är jag väldigt nöjd med singellivet och känner inte något ”behov” av att hitta någon partner. Sedan tror jag att man hittar någon när man minst anar så man ska aldrig säga aldrig. Men överlag? Väldigt nöjd med livet just nu.

Glad Påsk önskar jag dig också 🙂

 
 

Hej! Jag läser också din blogg varje dag men är dålig på att kommentera tyvärr… Men i alla fall jag är nyfiken på din träning 🙂 vad är det för pass du instruerar? Vet ju att du tränar ganska mycket och det gör jag också, men hur fungerar du när du inte hinner träna? Själv mår jag allmänt sämre, men det jag behöver jobba på är att jag inte ska få så dåligt samvete när jag missar ett pass….

Jag instruerar TRX-pass. Är utbildad både kettlebell- och TRX-insruktör sedan fyra år tillbaka men just nu håller jag enbart i TRX-pass och det passar mig utmärkt. Som filosofi tränar jag alltid när jag vill träna, vissa veckor (som denna) har jag tränat alla dagar i veckan (men olika pass). Måndag = Benträning på gymmet. Tisdag = promenad till och från jobbet (8 km). Onsdag = yoga. Torsdag = TRX-pass. Fredag = 4 km löpning. Lördag = Överkroppspass på gymmet. Söndag = 5 km löning. Så denna vecka har varit väldigt mycket träning, men av den enkla anledning att jag känt mig så full av energi och på riktigt älskar träningen. Andra veckor? Då kanske jag bara tränar 1 gång eller till och med ingen gång. Jag får aldrig ångest eller dåligt samvete om träningen uteblir, jag tar min icke-lust för att träna som en signal från kroppen om att jag kanske ska ta det lugnt och prioritera annat. Jag tränar för att må bra, för att hålla mig frisk och stark och ha en fungerande kropp. Sedan är det en bonus att kläderna sitter bra och jag slipper tampas med övervikt – men att träna för ett skönhetsideal? Nej, det skulle aldrig hålla för mig. Träning är ett intresse jag har men absolut inte det största intresset.

Jag hoppas du hittar harmoni i din träning, själv vet jag alldeles för många som mår dåligt om träningen uteblir – och det skulle jag säga är på gränsen till en sjukdom. Så var rädd om dig själv och låt träningen vara något glädjefyllt och inte ett behov.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg