Varför använder vi (jag) inte grönkål oftare? För mig är var grönkålen något jag bara åt juletid och lätt såg förbi resten av året. Men i New York var de som galna i just ”kale” och hade det till nästan allt. Så jag är inte sämre än att jag anammade lite amerikanska trender till min matlagning.
Förra veckan gjorde jag till exempel en grönkålssallad som fick mina smaklökar att dansa polka och jitterbugg samtidigt.
Du behöver:
Grönkål
Morötter (lätt kokta som sedan bryns i olivolja och honung så de blir glaserade)
Rostade solrosfrön
Mozarella
Vinegrett på olivolja, citron, honung, salt & peppar
Strimla grönkålen och rör ihop med övriga ingredienser. Servera till kött, fisk eller fågel och njut av god, hälsosam mat i sin bästa form. Ja grönkålen – definitivt något som numera får följa med mig året runt.
Något annat som jag fått en total hang-up på är citron. Jag vill ha det i allt! I juicerna jag pressar på morgonen, rivet över de stekta grönsakerna eller pressat över nykokt pasta med flingsalt och fetaost. Fräscht och supergott.
1 kommentar till “Kale.”