Banana Bread / Bananbröd

 


 

Idag valde jag att jobba hemifrån. #workfromhome liksom. Efter magsjuka ska man ju helst vänta 48 timmar innan man går tillbaka till arbete så idag respekterade jag mina kollegor och jobbar hemifrån istället. Inser på dagar som dessa vilken lyx jag har som kan utföra mitt jobb lika bra hemifrån som på plats på kontoret.

Så idag har jag skrivit artiklar, rensat inboxen på mailen och planerat inför kommande fotograferingar. Och så har jag druckit starkt kaffe och ätit skivor av det himmelskt goda bananbröd jag bakade igår. Bananbröd alltså, vilken fantastisk uppfinning! (även om jag skulle säga att detta är mer en kaka än ett bröd och passar bättre till 11-kaffet än just till frukost). Hur som helst – kalasgod kaka att mumsa på till kaffet och ett perfekt sätt att ta tillvara på lite för mogna bananer. Kakan blir verkligen hur saftig som helst!

 

OBS! Brödet/kakan görs med stor fördel dagen/kvällen innan. Förvara sedan inpackat i folie i kylskåpet över natten så ”sätter” sig kakan och blir faktiskt mycket godare än just nybakad.

 

 

Receptet? Kommer här:

100 g smör + ytterligare lite till formen
2 msk potatismjöl (till formen)
2,3 dl socker
2 ägg, uppvispade
4 mogna bananer, mosade + 1 hel
3,4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kanel

Värm ugnen till 175C. Smörj och mjöla en brödform med potatismjöl.
Vispa smör och socker med en elvisp tills det är vitt och krämigt. Blanda de uppvispade äggen med 4 mosade bananer och vispa sen ihop med smöret och sockret till en fluffig smet.

Sikta samman alla torra ingredienser och rör sen ihop med banansmeten. Häll över smeten i formen och dela sen den sista bananen på längden och lägg med snittytan uppåt ovanpå. Grädda i 60 minuter tills brödet är gyllenbrunt. Låt svalna och lägg sedan i kylen över natt innan servering.

 

 

Häpp. Nu ska jag återgå till artikelskrivandet innan arbetsdagen är över för idag och jag kan ta mig ut för en promenad i solskenet. Hoppas du har en fin måndag!

 

 

3 kommentarer till “Banana Bread / Bananbröd

    1. Gör ibland när jag är på resa/semester. I just detta anteckningsblock som jag plockade fram idag fanns några dagboksinlägg från New York-semestern 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg