Tomtelatte och andra smaker av jul.

 

I dessa tider finns det så mycket i dryckesväg som smakar jul.

 

tomtelatte

 
 

Som denna Tomtelatte från Espresso House. En espresso smaksatt med kanel, kardemumma, skummad mjölk och vispad grädde. Ja, men ni hör ju själva. Så gott att man dör. Och jag försöker att dricka minst EN sådan i veckan fram till julafton och tänker att om man skulle samla julens alla dofter, smaker och intryck och sedan göra en dryck av det. Ja, då skulle det smaka såhär.

 

Men när jag inte vardagslyxar och dricker gräddiga lattes i höga muggar
gör jag en egen tomtevariant av morgonkaffet.

Jag blandar lite malen kanel och kardemumma i kaffepulvret innan jag doserar det i kaffebryggaren.

 

Ingen tomtelatte förvisso men det smakar jul, det också.

 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Tomtelatte och andra smaker av jul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *