Att ha en förkärlek till det där med mat.

 
 

pepparrot

 

Okej. Ja, jo det har blivit lite mycket bilder på mat nu det senaste. Jag vet.

Men vissa personer äter för att leva medan andra personer lever för att äta. Och ja, vi kan väl säga att jag tillhör kategori nummer två. Ganska mycket.

 

Och med det sagt vill jag härmed tipsa er om denna supergoda lunch. Kan äta det 5 dagar i veckan, utan att tröttna (och det säger en  hel del, då jag vanligtvis tröttnar på en måltid redan 2:a dagen). Jag tror det är pepparroten som gör det. Denna rot som tillhör samma kategori av starkt som wasabi, senap och ingefära. Den sortens starka som liksom känns i näsan, ja jag tror nu vet vad jag menar. Hur som helst, nog svamlat. Här kommer receptet.

 
 

Till 4 portioner:

4 portionsbitar lax

2 dl bulgur + 1 buljongtärning

2,5 dl turkisk yoghurt

4-5 cm finriven pepparrot

Salt

Peppar

Grönsallad

 

Tillaga bulguren enligt anvisningarna på förpackningen (tillsammans med 1 buljongträning). Lägg upp laxbitarna på en ugnsfast form och tillaga i mitten av ugnen, 225 grader i ca 12 minuter. Under tiden som bulguren kokas och laxen tillagas blandar du turkisk yoghurt med pepparrot och salt. Servera sedan med grönsallad.

 
 

Så, en lunch som inte tar längre än 15 minuter att tillaga och är så.jäkla.god.

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.