Att ha en direktlänk till hjärnan.

 
 

zaraparfym

 

En utav mina favoritdofter. Köpt i Kroatien på Zara.

 
 

När jag packade inför resan stod jag framför badrumsskåpet och undrade vilken parfym jag skulle ha med mig. Vilken doft som liksom för alltid skulle påminna mig om Afrika. För visst är det så, att dofter är det vi allra starkast förknippar med något. Som om dofter är en direktlänk till minnesbanken i hjärnan. Det finns ingenting, ingenting, som för mig tillbaka till något minne och hänför mig lika starkt som dofter. Det kan vara doften av nybakt bröd, doften av såpa eller doften av solbränd hud. Och så är det dofter av parfym. Jag har fem parfymflaskor i mitt badrumsskåp, alla med minnen från en viss tid i mitt liv. En spännande tid, en romantisk tid, en vild tid men samtidigt alla en lycklig tid. På sitt sätt.

 

En doft som jag alltid kommer förknippa med en pojke jag var tillsammans med är Calvin Klein Euphoria. Hans bror bodde under tiden vi var tillsammans i Florida. Och han besökte Sverige 1 gång per år och hade då med gåvor. Som denna parfym. Pojken jag var tillsammans med blev helt överförtjust och använde parfymen varje dag, tills den dag att han upptäckte att det var en doft för kvinnor. Men ja, parfymer för kvinnor, parfymer för män eller parfymer för hen. Det spelar ingen roll. Calvin Klein Euphoria kommer för alltid påminna mig om honom. Om en sommar bland björnbärsbuskar och nyförälskelse.

 
 

Och ni? Har ni någon doft som påminner er om något speciellt och som ni är extra förtjusta i?

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *