Asså, herregud vad sötsugen jag är framåt kvällarna. Så fort jag kommer utomlands och till värmen så försvinner mitt sötsug direkt, men nu när jag är hemma? Ja, då är det som om 14 dagars sötsug tillslut kommit ikapp mig.
Och medan jag sitter och knaprar på det jag hade hemma (digestivekex) tänkte jag tipsa om den äppelpaj jag gjorde i söndags.
Du behöver:
150 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
4 st äpplen
1 cm finhackad ingefära
malen kardemumma
kanel
Blanda smör, mjöl och socker till en deg. Förvara i kyl medan du förbereder äpplena.
Skala och skär äpplen i klyftor. Lägg i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten, finhackad ingefära, kanel och kardemumma. Låt fräsa litegrann tills äpplena mjuknat. Kavla sedan ut 2/3 av degen och lägg i ett pajskal. Fyll sedan skalet med äpplena och gör sedan ett rutmönster över äpplena av den återstående degen.
Tillaga i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås/glass/grädde.
Ja, jösses så gott.
Men, bakandet får vänta till helgen. För nu? Nu ska jag värma en kopp te och sedan ha skype-dejt tillsammans med syrran och bästa Sarah.