Att ha ett extra rum.

 
 

balkong 001

 

Ni som någon gång bott i en etta vet att varje extra kvadratmeter är något väldigt värdefullt. Och en balkong på 8m2 är så att säga, rena himmelriket. Till en början när jag flyttade in var jag lite skeptiskt till min inglasade balkong. En pensionärskuvös tänkte jag och undrade varför i helsike man hade fått för sig att glasa in balkongen. Jag menar, en balkong är väl liksom till för att man ska komma ut. Ut till frisk luft och ljumma vindar. Inte sitta inne bakom tre inglasade väggpartier.

 

balkong 002

 

Om jag har ändrat åsikt sedan dess? ÅH JA. Jag älskar min inglasade balkong. Älskar den så pass mycket att vid framtida lägenhetsköp kan jag inte tänka mig att bo i en utan. Den är perfekt. Den bidrar liksom med ett extra rum till min lägenhet. Ett rum som jag kan använda och som förlänger sommarmånaderna något otroligt. Med en inglasad balkong kan jag sitta ”ute” från början av mars till slutet på oktober (hade den inte varit inglasad hade jag kanske kunnat sitta där 10-15 dagar om året). Men nu? nu använder jag den så mycket som möjligt.

 

balkong 003

 

På dagarna skjuter jag undan fönsterna och sitter i solen med ett glas isbitsklirrande vatten och någon bra bok nära till hands (igår och idag var det så pass varmt att jag kunde sitta i solen iförd endast bikini!). Och när solen försvunnit bakom krönet hämtar jag kaffe och kryper upp bland fårskinn och ringer samtal till människor jag saknar.

 

balkong 004

 

Ja, min inglasade balkong. Så mycket kärlek och ett extra rum till lägenheten jag älskar. Och jag är vansinnigt förtjust i just balkonginredning. Förutom bänken som jag byggt själv och några korgstolar från IKEA kommer här rymmas fikonträd, olivträd, minst tio stycken kuddar i kulörta färger och små lyktor med tända ljus.

 

Ser ni förresten armeringsjärnet som jag satt upp längs ena väggen? Det är den bästa idén jag någonsin fått. Luta ett ett armeringsjärn mot väggen och trä ljusslingor genom gallret. När mörkret faller tänder ni sedan ljusen och simsalabim har ni skapat årets mysigaste belysning.

 
 

Fuskfårskinn, plädar, kuddar och stol – IKEA
Krukor, urna och olivträd – Blomsterlandet
Gallerkorg – Rusta
Vas av tenn och ljuslyktor av marmor – Auktionsfynd

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Att ha ett extra rum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *