Att langa fram ännu ett recept.

 
 

skaldjursrulle

 

Jag vet att ni, precis som jag, är något förtjusta i mat. Och recept kan man liksom aldrig få för många av och det spelar liksom ingen roll om det är recept på en ny frukostsmoothie, jordens chokladigaste bakelse eller som här; ett recept på nyttig vardagsmat. Jag älskar mat och anser att de människor som förstår ätandes gudomliga värde är, så att säga, lite bättre människor.

 

Men, nog svamlat. Hoppas ni gillar räkor, för här kommer receptet. Okej? Okej.

 
 

Pannkaksrulle med keso och skaldjur.

2 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

Lite smör

 

500 g keso

1 msk majonös

1 bruk räkor (avrunna)

1 burk kräftstjärtar (avrunna) alt. några crabsticks

½ purjolök

dill

Salt & Peppar

 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

 

Låt sedan pannkakan kallna och under tiden strimlar du purjolöken och blandar med övriga ingredienser till fyllningen. Bred sedan på fyllningen på pannkakan och rulla ihop likt en rulltårta.

 

Servera med sallad.

 
 

(OBS. Fyllningen kan även bytas ut mot annat, exempelvis köttfärssås, stekta grönsaker + svamp eller annat som du gillar – bara fantasin sätter gränserna).

 
 

signatur

 
 

4 kommentarer till “Att langa fram ännu ett recept.

  1. Åh, jag satt precis och klurade på vad kvällens middag skulle bli när jag klickade in på din sida! Pannkaksrulle får det bli, denna varianten till mig och mannen och left-overs köttfärssås färdig att plocka fram ur frysen och värma. Ser verkligen smaskens ut! Kram

  2. Nom, så gott!
    Är just nu ute på en längre resa, men börjar närma mig slutet. Har ”bara” 1,5 v kvar… Men nu börjar jag faktiskt få lite hemlängtan. Det e träningen och min egna matlagning som jag saknar! Annars har jag det sjukt skönt här där jag driver runt i linne och shorts, badar i varmt hav och dricker kall öl. Men maten, njaaa, vill ha min egna mat nu!

    1. Ja, maten kan man faktiskt sakna (speciellt kanske lite hälsosammare frukostar och liknande…) Men oj vad skönt att vara ute på långresa! Njut nu riktigt ordentligt av värmen sista veckan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg