Frukosttips.

 
 

smoothie 002

 

Den senaste tiden har jag blivit nästintill besatt av smoothies. Och nu snackar vi inte den klassiska yoghurt-banan-bär-smoothien. Nej, utan jag har liksom blivit förälskad i de mer fruktigare varianterna. De som är som juice, fast lyxigare. Och här kommer receptet på min senaste favorit:

 

4-5 st frysta broccolibuketter

1,5 dl frysta hallon

3 dl utspädd äppeljuice

 

Kör allt i en blender och servera. Ett perfekt sätt att få i sig både frukt och grönsaker till frukost.

 
 

smoothie 003

 
 

På tal om frukost. Frukostvanorna sägs vara de vanor som vi är minst benägna att ändra. Äter man havregrynsgröt, ja då äter man det måndag-fredag frukost utan problem (hade vi däremot ätit ex fisksoppa till lunch varje dag hade vi förmodligen tröttnat – men annat är det med frukostvanorna). Och eftersom jag är en frukostfanatiker och gärna testar nya saker undrar jag: vad äter du till frukost?

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Frukosttips.

 1. Jag älskar frukost, men på vardagarna läggs inte jättemycket tid på det… Däremot varierar jag mig lite under veckodagarna, för annars tröttnar jag…
  Idag blev det naturell yoghurt med kvarg, tinade hallon & blåbär samt havreflakes/flingor. Igår blev vaniljyoghurt med keso & havreflakes/flingor. Tidigare i veckan gjorde jag mig havregrynsgröt med massa frön och kanel, toppat med banan. Andra varianter jag kör på ibland är knäckebröd med keso & avocado, rågbröd med ost & skinka + grönsaker, kvarg smaksatt med vaniljpulver med bär och egen musliblandning. På helgerna gör jag ofta någon variant på smoothies, gärna baserad på kokosmjölk och annanas & mango. Under kallare årstider tycker jag att risgrynsgröt kan förgylla en lördagsmorgon! 🙂

  Men nygräddat surdegsbröd med ost & marmelad e ju heller aldrig fel 😉 Till detta dricks det alltid alltid alltid minst en kopp grönt te. Ofta blir det två… 🙂

  1. Ojoj här har vi någon som minsann varierar sin frukost. Så härligt!! 🙂 Allting lät supergott och det där med kokosmjölk i smoothies känner jag att jag får prova bums 🙂 Kram och trevlig helg!

 2. Gröt varje dag! Fast till helg så ska det helst vara som hotellfrulle, fast hemma, med tända ljus, massa myyys, och grädde till katterna! Haha 🙂

  1. Jaaaa, älskar att äta frukost á la hotel-style hemma på lördag och söndag morgon 🙂 Hoppas du får käka något riktigt smarrigt imorgon!

 3. Min frukost är en vaniljlatte på tåget. Inte så bra men ack så gott. På jobbet äter jag en yoggi, har snöat in på Lidls grekiska yoggi i portionsförpackning med smak av vanilj, fikon, honung eller marsipan (fruktansvärd, rekommenderas verkligen inte!)
  Om jag hinner så gör jag gärna en fruity (smoothie fast utan yoggi) på morgonen och den består av vad än jag har hemma. Gjorde faktiskt en smoothie nu ikväll med banan, kiwi, vinbär, äpplejuice och vaniljyoggi. Mumsigt värre.

  1. Ååh fruity är så gott (ha ha visste inte ens att smoothies utan yoghurt hade ett namn – men nu vet jag!). Ska definitivt testa med vinbär i nästa gång, lät supergott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *