Måndag och en vecka med tid för ledighet och projekt.

 
 

balkong

 
 

Måndag och ny vecka och denna veckan ser jag fram emot på grund av att den innehåller just… ingenting. Kalendern är helt tom sånär som på en röd dag på torsdag och tid för mer ledighet och hittepå.

 

Under hela april månad har jag inte haft en endaste obokad dag utan varje dag har kalendern visat på något att göra. Och jag älskar det. Som ni vet hör jag ju liksom till kategorin rastlösa personer och fyller gärna dagarna med hittepå till långt inpå småtimmarna. Men även en rastlös själ behöver obokad tid. Och jag kände att det var dags nu. Därför har jag inget inbokat veckan ut förutom det vanliga (jobb, träning, handlande och så vidare).

 

Och de obokade dagarna är välkomna. För då finns det tid för sådant som jag annars har fått lägga åt sidan. Som att läsa någon av de fyra böckerna jag köpt de senaste veckorna. Eller att ta tag i det där med städningen (antalet dammråttor i lägenheten har växt sig till en oroväckande skala). Eller att dricka kaffe på en solvarm balkong med bara lugn musik i bakgrunden. Eller ta morgonpromenader och köpa nybakade frallor i det lilla konditoriet vid järnvägen. Eller att en gång för alla ta tag i projekt walk in closet.

 
 

Som ni vet rasade ju hela hyllsystemet ner från väggen för dryga 2 veckor sedan. Sedan dess har jag försökt borra upp det igen. Åkt till Byggmax otaliga gånger och köpt nya plugg och nya skruv och frågat personalen om vilket spackel som är bäst, egentligen. Men väggarna i min walk in closet är helt enkelt för dåliga. Lättbetong som trasar sönder likt kaksmulor. Så att fästa något i väggen? ja det har jag lagt åt sidan.

 

Istället funderar jag på en lösning på fyra ben. Med hyllplan för kläder och små fack för tingentangel och diverse krämer. Om jag vet hur jag ska bygga den? Jag har ingen aning. Men det är liksom det obokade dagar är till för. Tid för att fundera och skissa och ägna svettiga timmar i snickarbyxor med målarfärg lång uppå armbågarna.

 
 

Så ja, måndag och en obokad vecka framför mig.
 
Just nu kunde jag inte tänka mig något bättre.

 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Måndag och en vecka med tid för ledighet och projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg