Istället för jordgubbar.

 
 

äppelpaj 001

 

äppelpaj 002

 
 

Efter en 90 minuters fantastisk promenad i ljummen kvällssol genom en grönskande stad tillsammans med mina favoriter orkade jag inte ta mig till affären och köpa jordgubbar. Lösningen? En snabbvariant på äppelpaj med ingredienser jag hade hemma.

 

Snabbpaj på äpplen (1 port)

1 äpple (+malen kanel och kardemumma)

1 dl havregryn

1 msk riven kokos

1 nypa havssalt

1 tsk honung

smör

 

Börja med att klyfta äpplena. Stek sedan dessa mjuka i smör tillsammans med kanel och kardemumma. När äpplena mjuknat tar du upp dem och lägger i en skål/på en tallrik. Rosta sedan havregryn och kokos i stekpannan tillsammans med lite smör och en nypa havssalt. När detta fått lite färg rör du i honungen. Servera sedan äpplena med havreblandningen och lättvispad grädde/glass/vaniljsås.

 
 

äppelpaj 003

 

äppelpaj 004

 
 

Så nu ska jag njuta äppelpaj, balkong och tidningar.

Hoppas du har en riktigt härlig kväll!

 
 

Keramikfat – Loppisfynd
Vit skål – Granit
Doftljus – Casalo Candles

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Istället för jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *