Att ha besökt ett smultronställe – Del 2 – Café Flora.

 
 

cafeflora 007

 

cafeflora 006

 
 

Minns ni det HÄR inlägget? Det finns ju en ”del 2” också av berättelsen om smultronställena. Del 2 där vi gick fem meter åt höger och klev in på nästa pärla; Café Flora.

 

Just denna dag var stället fullt av fikasugna människor som besökte Ljungskile och Ljungskiledagen och det var precis att jag hann knäppa bilderna till detta inlägg innan stället fylldes av en ringlande kö där alla kikade nyfiket på disken och höll varandra i handen och frågade ska vi inte ta en bulle, också? För på Café Flora fick man beslutsångest, alltså. I den lilla disken trängdes nybakta bullar, hemgjorda chokladmuffins, en stor skål med hallongrädde, färskt bröd fyllt med allehanda gott och smöriga småkakor. Allt hembakat och bakom disken stod personal och gjorde isbitsklirrande latte, smoothie i små flaskor med randiga sugrör och fyllde på hyllorna med konfektyr från Pärlans och såg till att kaffebryggarna var laddade till max.

 
 

cafeflora 004

 

Ljungskile 002

 

cafeflora 001

 

cafeflora 008

 
 

Jag? Jag hade siktet inställt på de mjuka, smöriga bullarna som låg längst fram på disken. Det och en islatte för att svalka mig mot värmen utanför. Men det där med hembakat, alltså. Inte nog med att det är så fantastiskt mycket godare än fabrikstillverkat, det är också guds gåva till oss med allergier. När jag frågar om kanelbullen innehåller nötter eller mandel får jag ett rakt svar, ett rakt ja eller nej och det är en sådan trygghet och glädje så jag vet inte vad.

 

På tal om glädje. Förutom den mysiga miljön att sitta inomhus har de även en gigantisk bakgård där bord och stolar ryms på en jättelik gräsmatta fullt med tomma ytor perfekta för barnen att springa omkring på. Och i caféet finns även filtar att hämta om man inte vill sitta på en stol utan istället föredra picknick i det gröna. Det är de små sakerna, jag säger då det, de små sakerna som gör livet så himla fint.

 
 

Ljungskile 001cafeflora 003

 

cafeflora 005

 

cafeflora 002

 
 

Så vi satt där. På solstolar i gräset och sippade isbitsklirrande och bröt stora bitar av bullen som fullkomligt smälte i munnen och vi ville inte gå därifrån. För på Café Flora var det njutning till 110% och då blir jag som en katt som bara ligger stilla och spinner och vill inte för en sekund gå därifrån. Men det var soligt och den snälla personalen tipsade om finfina badställen i närheten så tillslut drog vi oss motvilligt iväg. Iväg för att bada men vi lovade ändå varandra att komma tillbaka väldigt, väldigt snart.

 
 

Och ja, är ni sugna på att besöka caféet eller veta mer har de både Instagram (@cafefloraljungskile) och Facebook (HÄR).

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *