Nattsudd.

 
 

nattsudd 001

 

nattsudd 005

 
 

Ibland ordnas det saker i städerna vi bor i. Brukar det ordnas saker i er stad? Kanske ett tivoli? kanske firande under nationaldagen? kanske bakluckeloppisar på torget eller dans i någon gammal loge? Hur som helst tycker jag att det är urmysigt när det ordnas något utöver det vanliga. När det ordnas något och människor i staden faktiskt uppskattar det och tar sig tid att gå ut.

 

Igår kväll var det ”Nattsudd” här i Uddevalla. En kväll där det ordnas lite av varje längs huvudgatan; hoppborgar, strongman-tävlingar och livemusik och överallt är uteserveringarna fulla av folk och alla butiker har öppet till klockan 22 och har oftast väldigt bra erbjudanden under kvällen. Jag älskar kvällar som dessa och efter dubbelpass och bakelseätande på gymmet tog jag mig snabbt till stan. Trängdes på gatorna tillsammans med solbrända, leende människor som hade nedsjunkna axlar och semester i sikte. Besökte självklart favorittjejerna på Soul och den lilla butiken var fylld med shoppingsugna kvinnor som bestämt sig för något nytt att klä sig i under helgen. Jag? Jag hittade både en kjol och en klänning som jag blev förälskad i och som fick följa med mig hem.

 
 

nattsudd 003

 

nattsudd 002

 

nattsudd 006

 

nattsudd 004

 
 

Och medan jag gick kullerstensgator fram och tillbaka njöt jag av den ljumna luften, luften som doftade svagt av grillat och parfym och smultronjasmin. Och jag hälsade på människor jag tyckte om och lyssnade på fyra herrar som spelade rockabillymusik och log åt barnen som var så fascinerade över alla musikinstrument och konstaterade att Nattsudd alltså, det är bra grejer det.

 
 

Och nu? Nu har vi fredag och en härlig fredagsfeeling i hela kroppen. Hoppas du får en strålande dag!

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Nattsudd.

  1. Ja du, här i Göteborg ordnas det nästan lite för mycket av det om du frågar mig. medveten om att jag låter lite motvalls nu men jag tar den risken. Problemet är väl att det blir för mycket jippo av det för min smak. Med är jag, många tycker ju förstås om det. ha en fin fredag/Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *