Sommarsverige.

 
 

lanesund 012

 

lanesund 002

 

lanesund 005

 
 

Vilken härlig dag det blev, hörrni! Dagen började med att jag drog till gymmet och körde igenom kroppen innan jag stannade till på ICA för inköp av mineralvatten, sallad och jordgubbar. Kommer ihåg förra sommaren så jag och mina favoriter i stort sett brände en månadslön på de där plocka-själv-salladerna och ramlösa. Men jag menar, när det är 28 grader ute är man ju inte direkt sugen på att stå inne och laga lunch.

 

Hur som,

 

efter tränande och matinköp åkte jag ut till havet där jag bredde ut mig på en filt strax intill det svalkande blå. Och jag placerade mig lite i skymundan från alla barnfamiljer som befann sig där. För jo, barn i alla ära. Men ligger jag och solar och njuter lugn är jag inte direkt sugen på att få vatten hällt över mig eller okända barn som tycker det är en superbra idé att göra mig sällskap och sätter sig på min filt (ha ha ja, det har hänt).

 

Så lite i skymundan placerade jag mig. Och där låg jag i timmar och smörjde in mig med solskyddsfaktor och njöt av en svalkande hav, inspirerande podcasts, spännande pocketböcker och solen som värmde både kropp och själ.

 
 

lanesund 007

 

lanesund 003

 

lanesund 001

 

lanesund 011

 

lanesund 008

 

lanesund 010

 
 

Men något kaffe hade jag inte med mig så när klockan hunnit bli sen eftermiddag blev jag akut kaffesugen och åkte 400 meter bort och till ett av mina favoritställen här i krokarna. Två Fröknar. Där köpte jag kaffe och veckans kaka (som var jordgubbspaj med vit choklad – dör så gott) och placerade mig i skuggan. Men temperaturen visade på 29 och luften stod still och stundtals fick jag nästan panik där jag satt. Det. var. så. varmt. Jag hade på mig en mörkt grå klänning idag och ja, den blev på sina ställen en nyans mörkare om man säger så. Alltså det är dagar som dessa jag inte för mitt liv kan begripa mig på folk som går i byxor och t-shirt. Alltså det är 29 grader. 29! Och jag är en sådan person som helst av allt vill ligga naken i en isvak dessa dagar och förstår inte att folk inte tuppar av när de går klädda i jeans.

 
 

Men ja, jag lyckades kyla ner mig lite efter en stund och kunde njuta fullt ut av värmen, två koppar kaffe och en pajbit som täckte sötsugen för minst två dagar framåt. Och efter fika och bläddrande i tidningar tog jag även en runda inne på magasinet och spanade på vackra ting. Denna gången blev det dock inget köp, trots det som alltid fantastiska utbudet.

 
 

lanesund 003

 

lanesund 009

 

lanesund 006

 
 

När jag sedan kom hem hann jag bara vända i dörren innan Emil kom och hämtade mig och vi åkte iväg för ett kvällsdopp och flera minuters simmande i svalkande vatten. 2 x bad på en dag alltså, då vet man att sommarsverige levererar.

 
 

Och nu? Fotboll, öl och popcorn.

 

Vi hörs mer imorgon ♥

 
 
signatur
 
 

1 kommentar till “Sommarsverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg