Hållö.

 
 

hållö 001

 

hållö 006

 

hållö 003

 
 

Igår hade jag en fantastisk dag, en fantastisk dag där jag faktiskt prickade av något på ”listan”. En plats som jag varit nyfiken på men aldrig tagit mig för att besökt. Förrän igår, för igår åkte jag och en utav mina bästa vänner Tommy till Hållö.

 

Och jag var som ett litet förväntansfullt barn på bilresan på väg ut till Smögen, kikade hela tiden på vägskyltarna och noterade exakt hur långt vi hade kvar och exakt hur lång tid det skulle ta. Och väl framme i Smögen njöt vi av folktomma bryggor och kunde gå i lugn och ro och spana på båtar och butiker medan solen värmde våra ryggar och temperaturen visade på 26 grader redan klockan 09.30. Och efter att ha fyllt på kylväskan inne på den lokala ICA-handlaren tog vi den lilla färjan ut till Hållö.

 
 

Tommy som varit där innan visade vägen och vi spåsprang över de lena klipporna tills vi kom fram till den plats som istället för Sverige lika gärna kunde varit Grekland; Marmorbassängen.  Ja, men ni ser ju på bilderna! Alltså det var så fantastiskt vackert att jag knappt kunde tro det var sant.

 
 

hållö 004

 

hållö 007

 

hållö 005

 

hållö 002

 
 

Så vi spenderade vår dag ute på Hållö och vid marmorbassängen. Solade, badade, åt jordgubbar, läste Aftonbladet och pratade om livet. Och överallt doftade det av saltvatten och solkräm och känslan av att befinna sig vid Medelhavet infann sig även om man slöt ögonen och inte tittade ner på det kristallklara vattnet.

 

Och det var varmt igår, 29,5 grader uppmätte temperaturen och vi hoppade från klipporna ner i det svalkande, klara vattnet minst fyra gånger i timmen och trots att jag smörjde mig frenetiskt med spf 30 gick det liksom inte att undvika att bränna sig. Så när jag senare kom hem på kvällen och åkte iväg till kontoret för att beta av 4 timmars jobb kände jag mig både frusen, varm och aningens snurrig. Visst, jag brände mig inte mycket – det gjorde jag inte. Men visst ska man vara försiktig och visst kunde jag ha varit det ännu mer.

 
 

Men,

 

även fast kroppen fortfarande är en liten nyans röd tänker jag ta mig ut till havet idag igen. Mamma och hennes sambo befinner sig i Lysekil och jag tänker att soliga dagar som dessa kan man räkna på en hand i Sverige. Så idag sveper jag in mig i svala tyger köpta på Zanzibar, sätter en hatt på huvudet och smörjer in mig såpass mycket att hela kroppen blir vit. Sedan ska jag ha mamma-tid och tid på båt och ätandes av världens godast bullar.

 
 

Njut dagen så hörs vi mer ikväll ♥

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Hållö.

  1. Det ser helt fantastiskt ut! Visst var det varmt och härligt igår. På Landön (där vi har husvagnen) blåste det friskt så solens strålar kändes inte så mkt. Tyvärr brände sig min lille kille på axlarna så idag har vi en innedag.
    Njut av mammatiden!

    1. Ja, lurigt det där med blåsten – då känner man inte hur mycket solen tar.
      Förståndigt med en innedag och man får tänka på att skydda sig med både kläder och solkräm 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg