Att sova som en prinsessa.

 
 

eliteplaza 001

 

eliteplaza 013

 

eliteplaza 005

 

eliteplaza 006

 
 

Veckorna innan vi åkte ner till Malmö spanade jag och syrran på boende. Förra året hade vi fått låna en lägenhet som vi bodde i för nästan inga pengar alls. Men lägenheten var inte den fräschaste jag sett och en hiss-incident som satte men för livet gjorde att lånelägenheten absolut inte var ett alternativ för denna sommarens Malmö besök. Så vi spanade vidare och plötsligt slog det mig att vi naturligtvis skulle bo på Elite Plaza. Samma hotell som jag bodde på tidigare i våras när det vankades Portalkonferens med resten av gänget från Elsas Entourage.

 

Valet föll sig ganska självklart. Inte bara på grund av den höga standarden på hotellrummen, personalens service och frukosten utan också för att läget kan vara Malmös absolut bästa. Framförallt med tanke på det vi hade inbokat under fredag-lördag-söndag.

 
 

Så,

 

jag mailade och frågade ifall det möjligtvis fanns något rum ledigt (var som vanligt ute i sista minuten och trodde allt skulle vara fullbokat) men minuter senare fick jag besked om att ett rum var bokat och att vi var hjärtlig välkomna första helgen i augusti.

 
 

eliteplaza 009

 

eliteplaza 003

 

eliteplaza 007

 

eliteplaza 012

 
 

Och efter lite snurrande på kullerstensgator med enkelriktat hit och vägarbeten dit (jag trodde syrran skulle bryta ihop ett tag där, ha ha) så kom vi fram till hotellet och checkade in. Körde ner bilen i ett parkeringsgarage (hur bra?!) och sedan tog vi hissen upp till vårt rum. Och vi typ dog.

 
 

Jag har alltid varit en sådan person som tyckt att lyx och flärd inte varit något för mig. Vi har rest så billigt vi kan genom alla år, bott på hostels och vandrarhem och ätit torrt bröd till frukost. Och vi har liksom tyckt att det var okej. Okej för att vi haft uppfattningen om att det ändå är staden vi vill se och uppleva – de där 7 timmarna i sängen kan det få tummas lite på kvalitén, minsann.

Men nu? Hrmm ja, låt oss bara säga att det där med lyx föder något i mig som får det att pirra lika mycket i magen som julaftonsmorgon.

 
 

I samma stund vi öppnat dörren utbrast vi ett men herreguuuud och for runt i rummet som två fyraåringar. Provade sängen, såg badtofflor och morgonrock, öppnade ivrigt badrumsdörren och drog fingrarna över marmorerade väggar och konstaterade att vi minsann hade både dusch och badkar. Och sedan ut igen, provade soffan och fåtöljerna och bara hoppade upp och ner och fnittrade när vi såg att vi hade en kaffemaskin på rummet.

 

Alltså vi var i himmelriket. Att vi inte tar lyxen för givet gör den lika överrumplande och kittlande varje gång och jag är så glad över att jag inte bara rycker på axlarna när jag möts av något sådant här utan verkligen, verkligen uppskattar det. Varje cell i min kropp uppskattar det.

 
 

eliteplaza 008

 

eliteplaza 004

 

 eliteplaza 011

 

eliteplaza 002

 

eliteplaza 010

 
 

Så vi hade inte bara tur med vädret, fick uppleva en fantastisk festival och åt mat så god att det än idag vattnas i munnen. Vi fick också sova som prinsessor, vakna som kungar och ströva runt i rummet inlindade i morgonrock med en kaffe i ena handen och sminkborsten i andra medan magarna gjorde sig redo för hotellfrukost. Bästa uppladdningen för en dag och även bästa nedvarvningen efter en dag med mycket intryck.

 

Ja,

Elite Plaza, ni får mina varmaste rekommendationer. Idag och varje dag framöver.

 
 
signatur
 
 

4 kommentarer till “Att sova som en prinsessa.

  1. Jag har aldrig bott på hotell i Malmö, har ju bara 35 min hem, men jag har gör mig att mina kollegor brukar bo på Elite när de är i stan.
    Kul att ni gillade er helg i stan. Hälsa din syster att i Malmö är det alltid vägarbete någonstans.

  2. Hej jag bara måste säga att när du berättar om olika saker som du har gjort så skriver /beskriver du så målande att det känns som man är med. Fantastiskt bra . Kram⭐

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg