You’re on my heart just like a tattoo.

 
 

tattoo 005

 
 

Tatueringen ja, den har suttit på min vänstra handled nu i över en vecka och ni har sett den skymta på lite bilder här på bloggen och Instagram det senaste. Men jag måste ju visa er en ordentlig bild, också. En ordentlig bild på den symbol som nu pryder min kropp och den symbol som gör att jag känner mig lite mer hel som människa.

 

Ni förstår. Jag har alltid sagt att jag aldrig ska tatuera mig. Mest på grund av att jag vet vilken beslutsångest jag kan ha och bara tanken på att printa in något så permanent på kroppen var för mig helt osannolikt. Tills jag kom på vad jag skulle tatuera.

 
 

För 6 år sedan var jag i Grekland för första gången. Jag och min tvillingssyster var då 19 år gamla och skulle på vår första utlandsresa själva. En fantastisk resa på så många plan och en resa då jag snubblade över denna symbol i en guldbutik. Och jag var såld. Köpte både armband och örhängen med symbolen på av en gammal man med kakaomatt hud och vitt hår. En gammal man som förundrades över mina nätta handleder och smala fingrar (grekiskor har korvfingrar förklarade han på knagglig engelska). Och sedan dess har jag alltid tittat på symbolen med kärlek.

 

Och när det tidigare i somras slog mig att jag ville tatuera in symbolen föll alla pusselbitar på plats. Den skulle sitta på insidan av vänster handled, vinklad i 45 grader och vara ca 1 cm stor. Målade upp symbolen med bläck och kände mig genast naken så fort jag tvättade bort den. Den nakna känslan av att något saknades fick mig att ivrigt ringa runt till tatueringsstudior runt om i stan och kolla efter första bästa tid. Och 5 dagar senare låg jag på en svart skinnbrits, med en lufttemperatur på 28 grader inomhus, en 4-åring som klättrade på mannen som tatuerade mig och med en knasig vän som fick agera lekledare med 4-åringen ungen på axlarna under hela sittningen för att inte ungen skulle få pappan att rycka till och tatueringen se ut som något 4-åringen ritat själv. Ja, 5 dagar senare efter telefonsamtalet blev jag med tatuering och den får mig ärligt talat att känna mig hel. Som om något saknats mig men jag inte visste vad, förrän nu.

 
 

Vad betyder då symbolen? Jo, det är en symbol som framkom ur floden Meander. Floden som rann i det forna Grekland (idag Turkiet) karaktäriserades av dess mycket oregelbundna men jämna ström och floden kom att symbolisera det oändliga flödet i livet. Grekerna anammade denna symbol ganska snabbt och många tempel och hem blev dekorerade med denna symbol (än idag återfinns symbolen på exempelvis lakan, krukor eller byggnader – googla greek meander så ser ni).

 
 

Tecknet ja. En symbol för oändlighet och flöde och livets gång. Ett tecken som jag förälskade mig i för 6 år sedan och som nu för alltid kommer finnas med mig.

 
 

signatur

 
 

5 kommentarer till “You’re on my heart just like a tattoo.

  1. Du har valt en fantastiskt fin symbol som tatuering!
    För mig så innebär varje (har 3) ett symboliskt värde för mig.
    Frågan är bara, vad blir nästa för dig Anna? 😉
    Kram!

    1. Ja, jag tycker det är viktigt det där med att de ska ha ett symboliskt värde, vad roligt att alla tre har det för dig 🙂
      Haha, ja man blir ju allt lite sugen på att göra en till 😉 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg