Favoritfika och det där med lotion.

 
 

blandat 008

 
 

Idag efter jobbet tog jag en fika med en saknad. Peter, en kollega från mitt förra jobb. Peter som också bytte jobb exakt samma dag som jag och en person som var en av anledningarna till varför jag trivdes på mitt gamla jobb. Vissa personer klickar man liksom bara med. Man kan prata om precis allt och ingenting är för konstigt eller privat för att säga. Och eftersom sådana personer är extra värdefulla är jag tacksam över att fortfarande ha kontakt trots att vi gått skilda vägar. Och det är så häftigt – för både han och jag gör idag exakt det vi drömt om karriärmässigt och att ha en vän som också gått igenom samma resa är fantastiskt.

 
 

Så,

 

trots att vi inte setts på månader kändes det som igår vi sågs. Och vi satt ute i den friska höstluften och åt chokladboll och drack kaffe och pratade ikapp om allt som hänt och gav varandra de senaste uppdateringarna om livet.

 
 

blandat 010

 
 

Och sedan kramades vi och skildes åt och jag gick till Apoteket för att gå bananas. Att handla ”nödvändiga” ting på Apoteket är väl kanske inte det roligaste att lägga pengar på, men så himla skönt när det väl är gjort. Bland annat köpte jag lotion som varit slut sedan 2 veckor tillbaka men som jag varit för lat för att handla.

 

Det måste nog ändå vara mitt bästa tips, det där med lotion. Jag har ganska känslig hy och att enbart smörja in mig med lyxigt doftande krämer funkar liksom inte. Jag får utslag på hela kroppen och det kliar så att jag blir galen. Så jag köper lotion på apoteket – en sådandär oparfymerad och tråkig sak (men som funkar toppen för min hy!) och så blandar jag ut den. 70% oparfymerad med 30% av någon god doftande sak. På så sätt får jag bra lotion för min känsliga hy men ändå med en touch av någon härlig doft. Perfekt.

 
 

blandat 009

 
 

Så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan gå fullständigt lös med lotion och få hy som en 8-månaders.

 
 

Ja,

 

tisdagsfika och lotionpåfyllning, alltså. Ibland behövs inte mycket mer.

 
 
signatur
 
 

7 kommentarer till “Favoritfika och det där med lotion.

 1. Har du testat helt ekologisk lotion? Det funkar prima på min hud, jag slipper både utslag och gifter, plus att det finns de som luktar fantastiskt, om man även vill ha doft 🙂

   1. Weledas är fantastiska! Mitt bästa hudvårdstips, alla gånger! Burts n’ bees gillar jag även. Finns mycket olika på t.ex hälsokost och övriga hälsobutiker 🙂

 2. Måste tipsa dig om Klinta & Co.’s produkter. Jag är helfast på deras doftljus då det är massageljus så jag tänder ett ljus och när jag sedan blåser ut det så smörjer jag in mig med vaxet som då är varmt men inte för varmt. De har även bodylotion och shea butter till badet. Ja jag vet vad du skrev om lotionen men vet du, jag är likadan som dig! Dessutom så har jag psoriasis men det enda som verkligen hjälper mig (bättre än de receptbelagda krämerna) är faktiskt Klintas ljus! Om du vill kika in hos de så hittar du en länk till deras hemsida på min blogg.

  1. Åh vilket bra tips – tack! Min pappa har också psoriasis så detta tipset ska jag föra vidare till honom 🙂

 3. Jag känner precis igen mig med det där med hudkrämer. Älskar när det luktar gott med det är ändå Locobase eller Fenuril som det får bli. Så tar jag lyxkräm på händerna ibland 🙂 och det där med hud som en åttamånaders….nu är ju min plutt dubbelt så gammal men jag säger bara det, önslar att min hud var så len och mjuk och ljuvlig!

  Ha en fin dag på ditt jobb som verkar klockrent för dig 🙂 ska ta ditt tips på moodboard inför sökande av mitt nästa.

 4. Åh, sådan vänskap är fin! Jag förstår att du är rädd om den 🙂
  Såg att någon tipsade om Burt’s bee och Weleda. Jag håller med, bra produkter med snälla ingredienser mot kroppen. Även Maria Åkerberg har superbra ekologiska produkter (finns ofta på skönhetssalonger). Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg