2 saker.

 
 

väst 002

 

väst 001

 
 

Fått några förfrågningar bland kommentarerna det senaste dygnet som jag tänkte svara på. 1. Pälsvästen ni skymtar på bilden ovan är nyinköpt. Från Lindex och räddade mig i helgen då nordanvindarna inte var särskilt snälla mot min tunna kappa.2. Äppelmuffinsen är ett hopkok av olika recept och självklart ska ni få ta del av det.

 

Till ca 20 st muffins:

 

Smet:
100 g smält smör
1,5 dl socker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

 

3 stora äpplen
kanel

 

Smuldeg:
50 g smör
0,5 dl socker
mjöl/havregryn efter behag

 
 

Sätt ugnen på 175 grader och smält 100 g smör till smeten. 

 

Börja sedan med att skära äpple i små tärningar. Stek sedan mjuka i lite smör och kanel. Under tiden nyper du ihop smuldegen (mängden havregryn/mjöl kommer jag inte exakt ihåg men det ska bli smuldegs-konsistens på det).

 

Vispa ägg + socker vitt och poröst. Häll sedan i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör runt. Tillsätt mjölk + smält smör sist. Lägg äppelbitarna i smeten och rör runt. Fördela sedan i muffinsformar (ca 2/3 smet i formen) och smula över lite smuldeg på varje muffin.

 

Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 

Ät som de är eller servera med lite vaniljsås.

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “2 saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg