Hotel Meslay Republique.

paris_003

När man åker till en destination för första gången är det alltid svårt att veta vart man ska bo. Man vill inte riskera att hamna i ett område där det inte finns några restauranger, inga mysiga små butiker, inga välkomnande kullerstensgator eller kaféer. Man vill hamna i ett område där man i stort sett bara kan kliva utanför dörren och vara så att säga ”mitt i smeten”. Allt detta utan att det måste kosta multum.

paris_006

 

paris_002

 

paris_007

Så inför resan till Paris sökte jag inte specifikt på hotell utan på bloggar som beskrev ett visst område i staden. Och när jag hittade det område som tilltalade mig mest (Marais -3:e arr) så sökte jag därefter på hotell i det området (på Hotels.com kan du välja att specificera din sökning efter ”omgivning” – SÅ BRA). Och sedan gick jag helt enkelt efter både pris och omdöme på hotellen. Och fann Hotel Meslay Republique. Och istället för att boka via Hotels.com mailade jag hotellet och bad om rum med balkong och delade sängar och jag fick ett bättre pris än vad som till och med fanns på de olika sök-hotell-sidorna.

Så jag bokade.

paris_004

 

paris_005

Och det var perfekt. Litet, charmigt och med franska balkonger och trevlig personal och så låg det ju också helt perfekt! På en sidogata 50 meter från en Metro och bara en liten bit bort låg Canal Saint-Martin och överallt kryllade det av små butiker, restauranger och bagerier. Ja, Hotel Meslay Republique. Ett hotellval som absolut bidrog till 5 fantastiska dagar.

signatur

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *