Tävla med ditt knasigaste julminne.

 
 

julmarknad 006

 
 

December är verkligen överraskningarna och gåvornas månad. Överallt kryllar det av fina julkalendrar och vissa fastnar man för lite extra. Som den HÄR från Expedia. De vill nämligen att man ska berätta om sitt knasigaste/roligaste/mest minnesvärda julminne och genom detta vara med och tävla om ett hotellpresentkort värde 5000kr(!).

 

Och ja, jag tror vi alla har något sådant minne att dela med oss av. Det kan vara den gången då ni fick en oväntad tomte på besök, eller då ni råkade superlimma fast er själva i en del av pepparkakshuset, eller då ni gav bort världens bästa julklapp eller när hela familjen satt fast på tåget i snökaoset och missade Kalle Anka. Vad som helst.

 
 

Själv har jag ganska många minnesvärda jular. Både knasiga, roliga och alldeles alldeles underbara. Men jag väljer att dela med mig av en sak som kanske är lite materiell, men ändå väldigt rörande.

 
 

julmarknad 002

 
 

Det var en jul när jag och syster var små, kanske runt 7-9 år gamla. Kvällen innan julafton smög vi runt granen och spanade in alla paket med pirrande mage och nyfikna händer. Det största paketet under granen gick inte att ta miste på. Det var en stor kub på runt 1x1x1 meter. Vi kikade nyfiket på lappen som satt fastklistrad och såg att det stod God Jul Mamma önskar Tomten. Vi frågade nyfiket pappa vad som låg i paketet. Han förklarade då att han slagit in en kastanj och sedan lagt det i det stora paketet för att liksom lura mamma att hon skulle få något jättestort medan det i själva verket bara var en bluff. Jag och min syster blev, tja, helt förstörda. Vi grät och bad pappa ta bort paketet. Tänk vad mamma kommer bli ledsen när hon inser att du bara lurat henne, du kan inte göra så pappa bönade vi och bad.

 

Men pappa var envis, skrattade och sa att det blir kul ska ni se.

 

Vi gick sedan och la oss. Med en klump i magen över att vi skulle lura stackars mamma som säkert såg fram emot att öppna julens största paket.

 
 

När det sedan var julaftons morgon klev vi upp, samlades kring granen och såg nu att det hängde en ny lapp på jättepaketet. Till Anna och Linn stod det på lappen. Förvånat blinkade vi storögt mot mamma och pappa och började försiktigt riva loss pappret. Och i paketet låg det inte alls någon kastanj utan istället en TV. Våran alldeles egna TV och vi blev så överrumplade och glada att vi liksom studsade upp och ner och inte kunde få ned leendet som spred sig över ansiktet på hela dagen.

 
 

Att luras alltså. Det har aldrig varit min grej. Men överraskningar? Ja det älskar jag.

 
 

julmarknad 007

 
 

Där var mitt julminne. Vill ni också vara med och tävla? Gå då in HÄR och läs mer.

 

Tävlingen avslutas den 11:e december men ju tidigare du tävlar desto större är chansen att vinna.

 
 

I samarbete med Expedia. se

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Tävla med ditt knasigaste julminne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg