Att vara hemma igen.

 
 

julklapp 001
a

 

Nytt läderfodral till äpplet. Fick av bästa syster i julklapp.

 
 

Jag kom ju hem igår, det gjorde jag. Till lägenheten med de knarrande golvplankorna och doften av Casalo Candles. Och jag blir lika perplex varje gång jag kommer hem efter ha varit bortrest några dagar. Jaha, var det såhär det såg ut?  tänker jag medan jag vandrar runt och liksom låter hjärnan komma ihåg. Minnas. För jag har så lätt att ställa om. Att vänja mig. Några dagar från lägenhet och jobb och kollegor gör att jag på något sätt lyckas glömma av hur saker ser ut, hur saker är. Och det tar runt 10 minuter av ”tid-att-vänja-mig” innan jag är tillbaka på banan igen och allt känns som de ska. Men de där första 10 minuterna alltså, lika häpnadsväckande och konstiga varje gång.

 

Hur som helst. Efter att jag hade tagit mig hem, haft mina 10 förvirrade minuter och hunnit packa upp resväskorna var det dags att ge sig iväg igen. Till favoriterna och en Italiensk afton. Och vi gjorde egen pasta och åt med långkok på köttfärssås och löjliga mängder parmesan. Sedan avslutade vi med vin, tiramusu och tävlingsnerver under sällskapsspelen och det var en väldigt fin kväll att komma hem till.

 
 

Och idag? Idag har jag promenerat längs fullkomligt isiga gator ner till gymmet (bilen startade såklart inte efter att ha stått i 7 minusgrader i över en veckas tid…). Och det var SÅ halt ute. Herregud. Som bambi på hal is tog jag mig sedan hem och tänker att jag ska hålla mig inne idag. Nåja, några timmar till i alla fall. Och timmarna ska jag fylla med att beundra julklapparna, dricka kaffe och äta apelsin innan jag återigen ska slira ner till stan för att gå på söndagsbio.

 
 

Ja,

 

jag är hemma. Och allt är precis som det brukar vara.

 
 
signatur
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg