Middagstips.

 
 

middag 004

 
 

Enkelt och barnsligt gott. Denna ”skaldjursrulle” brukade farmor laga till mig och syrran när vi var små. Och den är precis lika god nu som då.

 
 

Pannkaksrulle med keso och skaldjur.

2 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

Lite smör

500 g keso

1 msk majonös

1 bruk räkor (avrunna)

1 burk kräftstjärtar (avrunna) alt. några crabsticks

½ purjolök

dill

Salt & Peppar

 
 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

 

Låt sedan pannkakan kallna och under tiden strimlar du purjolöken och blandar med övriga ingredienser till fyllningen. Bred sedan på fyllningen på pannkakan och rulla ihop likt en rulltårta.

 

Servera med sallad.

 

 
 
 

(OBS. Fyllningen kan även bytas ut mot annat, exempelvis köttfärssås, stekta grönsaker + svamp eller annat som du gillar – bara fantasin sätter gränserna).

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg