Bilder från Pinterest.
Alltså, det är ju rabarbersäsong just nu. Näst bästa säsongen efter jordgubbssäsongen. Och vet ni? Jag har inte hunnit baka en enda sak innehållandes rabarber i år ännu. Det har liksom varit fullt upp med annat och därför har det liksom inte blivit av. Men nu är jag ruskigt sugen på att gå bananas med rabarber. Muffins, saft, paj, kräm, kompott och kaka är några av de sakerna som jag vill baka/laga och som ska innehålla rabarber.
Och nu undrar jag. Har ni något recept att dela med er av? Jag tänker om jag bara ska baka en sak innehållandes rabarber den kommande veckan, vad ska det då vara?
En rabarberkompott med timjan som läggs på en crostini eller bruschetta tillsammans med fetaost!
Rabarberpaj kan jag aldrig får för mycket av 🙂
Har ett recept som är riktigt enkelt. Skär rabarberna i bitar och lägg i en pajform. Blanda sedan smält smör, sirap, havregryn, socker, mjöl och en gnutta bakpulver. Fördela sedan smeten över rabarberna och skjutsa in i ugnen till ytan har blivit gyllenbrun. Den knäcka ytan som blir av sirapen är sååå god och till detta ska man ärat en god vaniljsås.
Mmmm!!! Det vattnas i munnen nu 😉
http://framtidstankar.blogg.se/2011/july/knackig-rabarberpaj.html. Heeelt Ljuuuuvlig
Tack hörrni för supersmarriga tips! ♥