Saftig, nybakad rabarberkaka, mjölkvitt te, en ny bok, Enjoy Candles och filtar på en balkong med regnet smattrandes mot rutorna. Är det inte vardagsromantik så säg? Älskar stunder som dessa – att bara få njuta av de små sakerna utan att något annat kommer i vägen. Så förbaskat härligt.
Resterna av rabarberkakan tänkte jag dessutom ta med till kontoret imorgon och bjuda kollegorna på och säga Glad Midsommar och kanske kamma hem pokalen som månadens anställd. Kakan blev nämligen SÅ god. Sugna på att baka själva? Här kommer receptet:
Du behöver:
3 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk mortlad kardemumma
4 dl mjölk
1 liter skivad rabarber
1⁄2 dl pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper (jag använde en stor ugnsform med höga kanter). Strö rabarber och pärlsocker över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.