Projekt kök.

 
 
koket 008


 
 

Under min semester fick jag ett ryck och ville starta projekt kök! Jag tyckte det var dags för köket att genomgå en liten förvandling och i somras passerade jag Karlsborg och Modesto och efter att ha spanat in färgburkarna från Lauthentique där stod det klart för mig hur jag ville att det skulle se ut. Så som det var innan var det ganska platt och tråkigt, enligt mig. Vita, förvisso praktiska, men ganska tråkiga väggar och så fullt med småprylar och grejer överallt som trängdes på köksbord, på hyllor och i fönstret. Jag hade liksom ingen bra känsla av köket och ville göra om. Och i helgen, efter många veckors väntetid på en ledig helg slog jag till och fullföljde projekt kök!
 
 
Ska vi se hur det blev?

 
 

koket 007

 

koket 003koket 001

 

koket 005

 

koket 006

 

koket 004

 

koket 002

 
 

Ja, men jag menar, HUR stor skillnad blev det inte? Jag är så vansinnigt nöjd att det knappast är klokt. Man blir liksom glad av att komma in i köket nu istället för lite stressad över hur rörigt det såg ut innan. Vad jag gjort? Ja, för det första så målade jag väggarna med världens finaste färg (färg nr 85 från Lauthentique) – Kommer beskriva i ett senare inlägg mer om själva målningen.

Sedan fixade jag det köksbord som jag länge drömt om. Världens bästa Fredrik ordnade i somras en kabeltrumma till mig och den togs isär och sedan har jag slipat ytan sammetsmatt för hand med fint, fint slippapper. Om det var värt besväret? Oja. Sedan har bordet också fått 3 ben (omgjorda varianter från IKEA) och så har två nya Thonet-stolar tillkommit som jag målat i nattsvart. Alla stolarna pryds också av de mjukaste stolsdynorna jag vet (från Confident Living).

 

Och så lampan, såklart. Lampan som egentligen är en ljuslykta men som jag tänker borra hål i och använda som taklampa. Denna införskaffades i helgen hos bästa TvåFröknar.

 
 

Ja, köket. Det fattas som sagt var en matta, gardiner och så kanske någon tavla. Men jag har kommit en bra bit på vägen och jag är så himla, himla nöjd.

 
 

signatur

 
 

15 kommentarer till “Projekt kök.

 1. Snyggt, älskar färgen!
  Ser fram emot att se det helt färdigt sen.
  Runda bord är bäst. Min bror har också tagit och gjort om en gammal kabeltrumma till matbord. Snyggt och kul. Nu blir jag sugen på att fixa det allra allra sista i mitt kök. Har bland annat en lampa som ska upp i taket, å för att få dit den krävs det att jag ska flytta en krok i taket ca 15 cm. Jag e lite rädd för att ge mig på att borra uppe i taket… Får för mig att hela taket kommer smula sönder och vinden kommer ramla ner på mig! Sen blir det så klurigt också eftersom det nästan är tre meter högt. Måste hitta en vettig stege! Men kanske dags att ta tag i det nu då 🙂

  1. Tack!
   Ja, jag har också alltid gillat runda bort. De känns så diplomatiska och rättvisa på något sätt, som om alla har samma plats 🙂

   Ja, vissa projekt blir verkligen bara liggandes, men hoppas du hittar en vettig stege och får det klart. Fast jag håller med dig – borra i tak är inte lätt! 😉

 2. Men åhhh, tusen tack för inspirationen!!!!
  Jag har under tre års tid letat efter ett runt bord då vi bor en anings trångt och det skulle kännas luftigare och bli mer space med ett runt…men alla är så stela. Det finns inte det jag vill ha…men detta är absolut något jag ska leta efter…skulle passa kanon i vårt hem 🙂

  Men en anings konstig fråga kanske, vad har du för diameter på bordsskivan?

  Hoppas du har det fint i Italien *inteallsavundsjuknopeintealls* 😉 Kram

  1. Ja, många runda bord är väldigt tråkiga, så denna ”hemmasnickrade” lösning med en kabeltrumma och bordsben från IKEA är jag riktigt nöjd med 🙂 Mitt bord är ca 115 cm i diamater. Men kabeltrummor finns i alla möjliga storlekar 🙂 Håll utkik på gamla byggen och fråga ifall du får köpa.

   Kram på dig och lycka till i bordsjakten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg