Att ha löst ett tallriksproblem.

 
 
tallrik 001

tallrik 002

 
 

Har ni diskmaskin? För mig, som inte haft en diskmaskin i hushållet sedan jag var 12 år gammal är det en enorm lyx att bara kunna ”stoppa undan” disken i en diskmaskin och kunna ha ett rent kök på nolltid. Slippa stå med händerna i diskhandskar och försöka upprätthålla ett något så när snyggt hushåll medan gästerna smälter maten i soffan. Ja, lyx minsann.

 

Fredrik har en diskmaskin. Och nu – när jag mer eller mindre spenderar största delen av tiden hemma hos honom är det med glädje jag stoppar in och plockar ur maskinen. Det har liksom blivit en rolig grej och jag älskar hur fort det går att gå från kaos på köksbänken till rent och snyggt. Det har bara varit en sak som stört mig: hans tallrikar. De platta middagstallrikarna har varit för stora för att gå in i maskinen. Och vitsen med att ha en diskmaskin är ju att kunna använda den. Detta har alltså resulterat i att vi ätit nästan alla måltider i djupa sopptallrikar (dessa går in i maskinen). Men att äta en finare lördagsmåltid i sopptallrik är kanske inte det roligaste direkt – alla maträtter lämpar ju sig inte att äta ur djupa skålar.

 

Så,

när jag fick förfrågan om att testa valfri produkt inne hos KitchenTime fanns liksom ingen tvekan om vad jag ville testa: här skulle det införskaffas nya tallrikar. Och inne på KitchenTime finns verkligen HUR mycket produkter som helst – vad du än letar efter till köket så finns det här! Och tallrikar var inget undantag. Eftersom jag visste på ett ungefär hur stor tallriken fick vara för att få plats i diskmaskinen älskade jag att man genom deras filter kunde söka efter exakta mått på tallriken. Därefter kunde jag också välja färg och prisintervall och göra en sökning som passade mina kriterier.

 

Och så hittade jag dessa. Ett par middagstallrikar från Eva Solo i vit porslin. Den räfflade kanten ramar in maten på ett snyggt sätt och ger tallriken lite mer liv än om den hade varit helt slät. Och det bäst av allt: de går in i diskmaskinen! Så nu äter vi fint, på fina tallrikar och njuter samtidigt av ett rent och städat kök bara minuterna efteråt. Hur bra som helst, helt enkelt.

 
 

Maten på tallrikarna? Ungsbakad lax, matvete och en kall sallad på blomkål, äpple, purjolök, kikärtor, kvarg, curry och persilja. Gott och enkelt! (tack också för era tips kring maträtter – dessa ska absolut testas ♥)

 
 
signatur
 
 

4 kommentarer till “Att ha löst ett tallriksproblem.

  1. Superfina tallrikar – köpte ny servis med ovala tallrikar. Toksnyggt!! Men funkar sådär i diskmaskinen 🙁
    Dessa var jättefina – vilken storlek har du?

    Tack för trevlig blogg förresten 🙂 🙂

    1. Ja, det finns SÅ många snygga tallrikar, men dock är ju alla inte diskmaskins-vänliga :/
      Jag köpte med 25cm i diamater. Trodde först de skulle bli för små, men de är perfekta.

      Tack för dina fina ord, så glad jag blir! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg